Полицейска операция след тревога в част от ключовото европейско летище

...
Полицейска операция след тревога в част от ключовото европейско летище
Коментари Харесай

Тревога на летището във Франкфурт обърка въздушния трафик

Полицейска интервенция след паника в част от основното европейско летище във Франкфурт обърка съществено въздушния трафик. 60 анулирани полета, 13 000 наранени пасажери след три часа търсене на семейство, което без инспекция е проникнало в зоната за сигурност. От немския транспортьор " Луфтханза " чакат бързо възобновяване на летателния режим.

В зоната за заминаващи чакат стотици за повече информация, наблюдават осведомителните табла или се взират в мобилните си устройства. Някои полягат в ъглите или употребяват багажа си за възглавница. Прииждат и нови пасажери. Залата е цялостна с хора, а климатиците не смогват. Няма суматоха или вълнения.

Грешка на една от служителките по сигурността е причина за опразването на терминал от летището, оповестяват от полицията. Френско семейство е влезнало в зоната за сигурност, като един от тях не е бил тестван до дъно. Полицията незабавно е спряла бординга и опразнила част от терминала.

Семейството е намерено, индентифицирано и разпитано от чиновниците на реда. Случилото се прилича случай от преди седмица, предизвикал безпорядък на летището в Мюнхен. Добрата вест и при двата е, че няма данни за тероризъм или престъпни претекстове.

Полицейските чиновници следват прецизно интернационалните разпореждания за сигурност на въздушния превоз. Летищният надзор обаче и на двете аерогари е поверен на частни компании.

Последствията за въздушния трафик от Франкфурт и за пасажерите ще бъдат обезщетени бързо, дават обещание от немския транспортьор " Луфтхаза ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР