Полицаят, хванат вчера да превозва мигранти на АМ Тракия“, е

...
Полицаят, хванат вчера да превозва мигранти на АМ Тракия“, е
Коментари Харесай

Полицаят, превозвал мигранти, е имал двама помагачи

Полицаят, заловен през вчерашния ден да транспортира мигранти на Автомагистрала „ Тракия “, е имал двама помагачи. Те са задържани късно нощес, оповестиха от прокуратурата в Пловдив.

Вчера 23-годишен чиновник на Министерство на вътрешните работи беше хванат да кара микробус с 31 незаконни мигранти край Пловдив. В опит да осуети инспекцията, е показал служебна карта. Той е арестуван от полицията и му е повдигнато обвиняване. Предвижда се наказване до 6 години затвор и санкция до 20 000 лева. 

„ Установихме, че с този бус е имало два автомобила. Установени са лицата и също са арестувани. Предстои да бъдат разпитани. Извънпроцесуално са дали пояснения, че познават служителя на реда и са били пилотни коли на този бус. Единият автомобил се е движел преди буса, а другият – след него. Комуникирали са посредством приложение по телефоните с концепцията, в случай че бъдат спрени от служител на реда или видят заплаха, да алармират буса. Твърдят, че са имали един-единствен случай, при който са желали още веднъж да транспортират бежанци, само че не се е стигнало до това “, сподели пред Би Ти Ви Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

При задържането си през вчерашния ден служителят на реда е признал, че и различен път е превозвал мигранти. Пред своите сътрудници той е споделил, че го е направил, тъй като е имал заем и са му трябвали пари.  

„ Определяме тази постъпка като извънредно цинична и брутална. Знаете, че при този мигрантски натиск в страната тъкмо този човек да транспортира бежанци и то с полицейска униформа го дефинирам като в действителност безочливо държание “, сподели още районният прокурор на Пловдив. 

При разпита част от мигрантите са споделили, че са оставили суми пари в Турция, които е трябвало да бъдат преведени, откакто стигнат до крайната си точка някъде в Европа. Твърди се, че са дали към 4000 турски лири, което се равнява на към 400 лева на човек. Прокуратурата ще открива кой какъв брой пари е трябвало да получи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР