Полицаят, арестуван тази сутрин в района на 119-и км на

...
Полицаят, арестуван тази сутрин в района на 119-и км на
Коментари Харесай

Полицаят, арестуван за превозване на нелегални мигранти, признал и за други случаи

Полицаят, задържан тази заран в региона на 119-и км на автомагистрала " Тракия " за транспортиране на незаконни мигранти, признал и за други такива случаи. В диалог със следователите коментирал, че изплаща заем и му трябвали пари. Това заяви на брифинг Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив. Служителят на реда е бил с униформа, до момента в който превозвал 31 мигранти от Афганистан в посока София. 

Задържаният е на 23 години и от 3 години е чиновник към " Специализирани полицейски сили " при Столичната дирекция на вътрешните работи.  Бил е в заплатен годишен отпуск до 31 декември и е трябвало да бъде на промяна на 6 януари. При прекъсването му от чиновници на Зонално жандармерийско ръководство в 8:30 тази заран се легитимирал със служебната си карта, евентуално разчитайки, че ще отклони инспекцията, разяснява Грошев. Установените мигранти в буса са мъже на възраст сред 20 и 30 години. Те се качили от село в Бургаска област и пътували за Сърбия, откъдето желали да стигнат до страни от Европейския съюз. Мигрантите показали, че за транспорта си платили по 4000 лири или 400 лв. на човек. Предвиденото наказване за служителя на реда е от 1 до 6 години отнемане от независимост и санкция от 5000 до 20 000 лв..

При различен случай, в 1:00 часа, още веднъж в региона на 120 км на автомагистралата, са арестувани 25 противозаконни мигранти от Афганистан. Те също били натоварени от село до Бургас и пътували за Сърбия. Превозвал ги 35-годишен мъж от Харманли, който признал, че получил 5000 лв., с цел да ги транспортира. В обясненията си показал, че преди две седмици се срещнал с двама турски жители, които му предложили работата, разяснява наблюдаващият прокурор по делото Атанас Илиев. 

Предстои покачване на обвинявания и задържане за 72 часа и за двамата задържани. Продължават разпитите и претърсванията.

През предходната година делата по отношение на мигрантския поток са се усили двойно, сподели прокурор Грошев. По думите му за 2021 година те са били 20, а за 2022 - 53. Всички са завършили с неоправдателни присъди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР