Полицай от София е прострелян в главата. Инцидентът е станал

...
Полицай от София е прострелян в главата. Инцидентът е станал
Коментари Харесай

Психично болен простреля столичен полицай

Полицай от София е прострелян в главата. Инцидентът е станал към 11:30 часа в столичния кв. " Илинден ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според първичната информация, два патрула чиновници на " Охранителна полиция " и на териториална полиция от Трето районно управление (на МВР) се отзовали на сигнал, подаден от майката на психологично болен.

Когато тя отворила вратата на жилището, синът й насочил револвер към нея. Жената съумяла да се отдръпне, само че синът й прострелял полицейския чиновник в региона на главата.

Пострадалият неотложно е откаран в болница. Психичноболният е арестуван. Изясняването на всички условия по случая продължава.

Раненият служител на реда е настанен в " Пирогов ". По информация на БНР няма директна заплаха за живота на служителя на реда.

Припомняме, това не е първият случай на експанзия против служители на реда.

На 25 декември 2015 година против служител на реда от Горубляне са изстреляни 6-7 изстрела. Полицай е забелязал, че на пътното платно в посока към кв. Горубляне стопира автомобил със запалени фарове.
Когато служителят на реда се насочва към него, от там са създадени шест или седем изстрела, които раняват служителя на реда в дясното стъпало. Близо до мястото на случая имало две туби с петролен артикул и газова бутилка. Горящата мрежа се е намирала сред персоналните коли на служителите на реда.

На 6 февруари 2018 година служител на реда получи мозъчно разтърсване след удар. Той бе в болница откакто четирима мъже нападнаха полицейски екип в град Златарица. Служителите на реда са отзоваха на сигнал за хули и ритници по колата на млада жена. Пристигналият полицейски екип от ръководството в Елена е атакуван от четиримата хулигани на възраст от 25 до 33 години. По-късно прокуратурата упрекна двама за побоя над служител на реда и над жител.

Месец по-рано, на 25 януари мъж и жена са удряли с дървени колове служители на реда в село Дисевица. Инцидентът е станал към 7 часа сутринта. Побойниците са 24-годишен мъж и 27-годишна жена, които са арестувани.

На 4 април инспектори от бранш " Противодействие на икономическата престъпност " са отишли на инспекция на акцизни артикули в столичния кв. " Люлин ". Там били нападнати с железна пръчка от жена. На 11 април прокуратурата внесе обвинителния акт в съда.

Преди четири години - на 14 март 2014 година, при спецоперация в Лясковец бе убит антитерористът Емил Шарков. В ранните часове служителите на реда са изпратени против барикадирал се в къщата си 53-годишен мъж. Шарков умря, а трима негови сътрудници бяха ранени. 40-годишният Емил Шарков умря точно на рождения си ден.

Три години по-късно - на 21 август 2017 година тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в действие решение на Апелативния съд във Велико Търново против Петко Петков от Лясковец. Решението за пожизнен затвор не предстои на обжалване, оповестяват от Върховен касационен съд.

Делото пред Върховен касационен съд е формирано по тъжби на подсъдимия и отбраната му против решение на Апелативния съд с искане за неговата анулация и връщане на делото за ново разглеждане, както и за установяване на по-леко наказване.

На 12 април 2018 година простреляха служител на реда при интервенция на Министерство на вътрешните работи край град Луковит, област Ловеч. Служителят на реда е прострелян в рамото. Той е настанен в столична болница без заплаха за живота.

Полицаите са претърсвали адрес в селото, когато жител на обискираната къща е стрелял с нелегално притежавано огнестрелно оръжие. Пострадалият служител на реда е от Ловешката полиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР