Полицаите в Такома, Вашингтон, са възхвалявани като герои, след като

...
Полицаите в Такома, Вашингтон, са възхвалявани като герои, след като
Коментари Харесай

Обучават ни да действаме: Полицаи скочиха в замръзнало езеро, за да спасят тийнейджър

Полицаите в Такома, Вашингтон, са възхвалявани като герои, откакто скочили в замръзнало езеро, с цел да спасят давеща се тийнейджърка.

(Във видеото може да научите повече за: Полицаи в Мичиган избавиха два бедстващи елена)

На фрагменти от стационарни камери, оповестени от полицейското ръководство на Такома във Фейсбук във вторник, 9 април, се вижда по какъв начин служителите на реда спринтират през паркова зона, преди да скочат в ледените води на езерото Уапато. Те съумяват да извадят малолетното момиче от водата, до момента в който на назад във времето се чува рев на жена.

В прессъобщение, споделено и в обществените медии, полицията на Съединени американски щати оповестява, че чиновниците са се " втурнали " към мястото на случая в 14:11 ч. локално време в понеделник, 9 април, откакто са получили позвъняване за дете, което се пробва да се задържи на повърхността в езерото Уапато.

Washington Officers Jump Into Freezing Lake to Save Teenager: 'We Get Trained to Just Act'
— People (@people)
" Служители от близкия паркинг изтичаха на мястото и видяха малолетния във водата на двадесет-тридесет метра от бреговата линия " , написа още в изказването.

От полицията оповестиха, че водите са били извънредно студени и в случай че са били стигнали до момичето момент по-късно, е можело да се стигне до покруса, съгласно KOMO News.

Самоличността на пострадалата не е оповестена обществено. KIRO 7 обаче оповестява, че става въпрос за 15-годишно момиче.

Реагиралият офицер Стив О'Нийл споделя пред KIRO 7, че той и сътрудниците му обядвали в региона, когато получили позвъняването.

" Всички до един просто спряхме да вършим това, което вършим, и изтичахме до езерото. Това е първата ми водна избавителна акция. Обучават ни просто да действаме. Целта ни е да спасяваме и пазиме човешки животи " , споделя О'Нийл.

Той означи, че момичето се е намирало на към 20 метра от брега, когато е стигнал до него. Тя също по този начин не се е движела. О'Нийл сподели, че е съумял да я избута по-близо до сигурността, до момента в който сътрудниците му служители на реда са помагали.

" Влизането там беше просто инстинкт и знам, че всеки от нашия отдел би постъпил по същия метод. Мисля, че е едно и също да си родител и да си служител на реда. Мисля, че в края на деня явно си виновен за този човек. Няма никакво съмнение. Просто защитаваш и спасяваш " , споделя служителят на реда.

Той описа пред KOMO News, че е съумял да стигне до малолетния по-малко от 15 секунди след скока в езерото.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР