Полицаите седят и гледат безучастно докато мъж от тълпата бута

...
Полицаите седят и гледат безучастно докато мъж от тълпата бута
Коментари Харесай

Счупиха микрофона на репортер от СКАТ, задаващ въпроси на Мая Манолова за Паметника на съветската армия

Полицаите седят и гледат безучастно до момента в който мъж от тълпата бута микрофона на Пело Кръстев и го събаря на земята след 5-минутна канонада от провокативни въпроси

Неизвестен, най-малко досега, мъж атакува кореспондент на телевизия СКАТ и счупи микрофона му пред Паметника на руската войска в София, където от няколко дни е разпълнат палатков лагер на деятели, подкрепяни от партиите на Мая Манолова и Костадин Костадинов. Пело Кръстев и операторът Владимир Генадиев пробват да зададат на Манолова и групата към нея въпроси по отношение на признатото решение на Софийския общински съвет монументът да бъде отстранен.

Стига се до вербална борба, откакто напористият кореспондент по всякакъв начин се пробва да направи някаква провокация, разменят се обидни думи. Човек от тълпата го назовава „ чиновник на кафявата чума ”, а Манолова - „ Слуга на Софийския общински съвет ”.

Извикана е полиция, която пробва да укроти пристрастеностите. Пред тях невисок топчест мъж от протестиращите бута няколко пъти микрофона на репортера от СКАТ, след което внезапно го събаря. Журналистът се усмихва ехидно. Реакция от страна на органите на реда няма. Чак когато младото момче видно изпада в нервност след случилото се, униформените се намесват, с цел да изведат него на разстояние от протестиращите.

Ръководството на ТВ СКАТ изпрати записа до съвсем всички медии в България и изрази неразбиране от „ похищението против свободата на словото и дръзкото нарушение на българското законодателство както от редови жители, по този начин и от органите на реда ”.

Видеото можете да видите долу, с цел да извършите сами изводите си.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР