Полицаите от записа с насилието зад колоните на Министерският съвет

...
Полицаите от записа с насилието зад колоните на Министерският съвет
Коментари Харесай

Мая Манолова настоява полицаите от записа с насилие над протестиращи да бъдат изслушани в НС

Полицаите от записа с насилието зад колоните на Министерският съвет поименно да бъдат извикани в Народното събрание - по тази причина упорства ръководителят на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова.

В формалната си Facebook страница тя разгласява позиция по отношение на оповестените фрагменти с полицейско принуждение по време на митингите предишното лято. Манолова упорства още страната да заплати компенсации на потърпевшите неотложно.

Ето и целият текст на обявата:

Като жена и майка пиша този пост. Не единствено като участник в митингите.
Полицаите от записа с насилието зад колоните на Министерски съвет поименно да бъдат извикани в Народното събрание!
Заедно с някогашните министри, които са им наредили тази подигравка, и с сегашния министър, съдействал записът да стане обществен след цяла година укриване. Заедно с някогашния министър председател Борисов поради отбраната на чиито режим се случи това. Да се явят на изключително чуване в Народното събрание. Незабавно! Ако откажат, да бъдат наложително доведени!
Дължат пояснение на 7 български майки, чиито деца пребиха. И на Цветелина, обект на изключително гнусна подигравка от страна на български (уж) мъж с пагони. Тя е седнала на земята, с белезници, изплашена, бита, унизена, разсъблечена (заради побоя и влаченето), беззащитна. Докато до нея пребиват и ритат с кубинки по главите и с палки момчета, въпросният служител на реда я " гали " по главата и я опипва, провесен над нея.
Кой си ти, бе, господин " мъж "? Застани с лицето си и пагони си пред нас!
Ти майка, жена, сестра, щерка нямаш ли? Излез с името си и с униформата си да те забележим ние, майките и дамите.
Гневна съм, тъй като си можел да не участваш, да спреш това, да откажеш да се гавриш с това момиче. И не си го направил. Ти не заслужаваш пагоните си! Ти си срам за Министерство на вътрешните работи!
Не е задоволително, че Христо Терзийски и Младен Маринов към този момент не са министри. Днес са депутати от ГЕРБ! Днес Борисов мълчи за този срам и цяла година го кри.
За зверствата, побоя, гаврата с момичето и момчетата от митингите, за неоправданите арести, скалъпените обвинявания, за злоупотребата с правото, за насилието, лъжесвидетелстването, укриването на този запис отговорни не може да няма. От през вчерашния ден, след съвещанието на комисията в Народното събрание, те се виждат и са ясни. Цяла година са си лягали и събуждали безнаказани.
Сега да бъдат доведени в Народното събрание и пред народа да обяснят за какво умишлено одобриха да извършат тази подигравка. Как спят?! Как прегръщат децата си?!
За тръшкането на младежите един върху различен като чували, за противозаконното подслушване на протестиращи цяла година и на публицисти - за всичко би трябвало да има осъдени с цялата мощ на закона и без значение на какъв пост са отговорните.
Изпълняването на служебни отговорности не включва гаврата със закопчано с белезници момиче и не оправдава побоя на хора, неоказващи опозиция.
Политическа, дисциплинарна и наказателна отговорност би трябвало да се носи от министрите, заместник- министрите, шефовете и в това число от полицейските чиновници, предизвикали това на протестиращите.
Държавата да заплати компенсации на потърпевшите неотложно!

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР