Полицаи в Германия, Нидерландия и Белгия претърсиха шестнадесет обекта и

...
Полицаи в Германия, Нидерландия и Белгия претърсиха шестнадесет обекта и
Коментари Харесай

Разбиха престъпна групировка, взривила 50 банкомата в Европа

Полицаи в Германия, Нидерландия и Белгия претърсиха шестнадесет обекта и арестуваха девет души, като част от интервенция, обвързвана с незаконна формация, взривила поредност от банкомати, от които отмъкнала 5,2 милиона евро, съобщи ДПА.

Полицията в Мюнхен сподели, че банкомати в немските провинции Бавария, Баден-Вюртемберг и Тюрингия са станали обект на повече от 50 офанзиви, осъществени от ноември 2021 година насам. Полицаите са претърсили обекти в нидерландските провинции Утрехт и Лимбург, както и в Белгия. Арестувани са деветима мъже на възраст сред 25 и 41 години. Други трима се търсят.

" Освен това бяха открити девет готови пакета с експлозиви ", сподели началникът на баварската полицейска работа, който е и началник на интервенцията. " Извършителите неразумно са си проправяли път към парите посредством експлозиви, като по този метод са изложили на риск живота на почтени хора и са разрушили здания ", сподели вътрешният министър на провинция Баден-Вюртемберг. Той означи, че имуществените вреди - възлизащи на към 6,5 милиона евро - постоянно са превишавали цената на парите, които нарушителите успявали да заграбят.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР