Полицаи в Бургас се обединиха в помощ на сина на

...
Полицаи в Бургас се обединиха в помощ на сина на
Коментари Харесай

18-годишно момче чака белодробна трансплантация, нуждае се от средства за терапия

Полицаи в Бургас се сплотиха в помощ на сина на техен сътрудник. 18-годишният Иван се бори за всяка глътка въздух, до момента в който чака за белодобрна трансплантация. Момчето има потребност от по 2000 лв. на месец за терапия. Във всички районни ръководства на полицията в Бургас е почнала акция за набиране на средства за Иван, оповестява Нова тв.

Момчето е родено с рядкото заболяване муковисцидоза, което визира белите дробове и панкреаса. До предходната година Иван е бил като всичките си връстници. Едно от обичаните му занимания е било да играе национални танци.

" Бях много деен. Ходих на танци 12 години, ходихме по екскурзии, настрана от това карах колело. Имах придвижване, само че от 1 година нямам сили, нямам въздух. В момента не съм спокоен, дишането ми не е умерено ", описа Иван Иванов.

През зимата положението на Иван внезапно се влошило, изгубил 10 кг от тежестта си и се наложило да влезе в болница.

Семейството към този момент получило посредством дарения пари за мобилен инхалатор, с който детето да може да излиза от вкъщи си. Разказва, че на абитуриентския си бал отишъл с кислородна бутилка.

" Паричките за апарата се събраха извънредно бързо. Апаратът е поръчан. Много сме признателни ", сподели майката на Иван - Нина Иванова.

Лекарите обаче са безапелационни, че се постанова трансплантация на бял дроб. Дотогава момчето би трябвало всекидневно да приема медикаменти и да минава редица процедури, които коствали на фамилията към 2000 лв. месечно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР