Полицаи с палки и щитове осуетиха пресконференция на опозиционния лидер

...
Полицаи с палки и щитове осуетиха пресконференция на опозиционния лидер
Коментари Харесай

Полицията в Зимбабве провали пресконференция на опозиционния лидер

Полицаи с палки и щитове осуетиха конференция на опозиционния водач в Зимбабве Нелсън Чамиса, който твърди, че президентските избори са опорочени, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията изгони публицистите без да даде пояснения. Самият Чамиса по този начин и не се появи, само че след това съобщи пред медии, че афишира " ден на печал " за демокрацията.

Свободата на словото е неотменима част от " новото Зимбабве ", съобщи определеният за президент на страната Емерсън Мнангагва във връзка случая, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Сцените през днешния ден нямат място в нашето общество и ние незабавно ще проверяваме нещата, с цел да разбере какво тъкмо се е случило ", написа Мнангагва в " Туитър ". " Ние спечелихме изборите свободно и почтено и няма какво да крием и от какво да се боим. Всеки има право да се обръща към медиите когато и да е ", добави той.

Централната изборна комисия разгласи, че президентът Емерсън Мнангагва - някогашен съмишленик на дългогодишния водач Робърт Мугабе, е спечелил с дребна преднина създадените в понеделник избори.

Опозицията даде обещание да оспори пред съда резултатите от изборите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР