Полицаи разбиха наркотичен суперкартел, контролирал близо една трета от трафика

...
Полицаи разбиха наркотичен суперкартел, контролирал близо една трета от трафика
Коментари Харесай

Европол: Разбихме кокаинов суперкартел в Дубай и Европа

Полицаи разрушиха упоителен " суперкартел ", направлявал близо една трета от трафика на кокаин в Европа, и арестуваха 49 обвинени в разнообразни страни, в това число шестима босове в Дубай, заяви през днешния ден Европол, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на огромната интервенция са иззети 30 тона кокаин ,

осъществени са арести във Франция, Испания, Белгия и Нидерландия, добави в официално съобщение правоприлагащата организация на Европейски Съюз със седалище в Нидерландия.

В Нидерландия са осъществени най-вече арести, като 14 обвинени са били задържани през 2021 година

в границите на същата интервенция, показват Агенция Франс Прес и Асошиейтед прес. Шестима души, избрани като обвинени " от огромен интерес " са задържани в Дубай. " Един от обвинените в Нидерландия е " извънредно едра риба ", съобщи за Агенция Франс Прес източник от Европол, поискал анонимност.

Нидерландската прокуратура заяви, че счита да изиска от Обединените арабски емирства да екстрадират двама

от задържаните в Дубай, обвинени, че са забъркани във вноса на дрога в Нидерландия, основно от Южна Америка през Антверпен и Ротердам.

" Наркобароните, считани от Европол за цели от огромен интерес, се бяха съюзили, с цел да образуват това ,

което стана известно като " суперкартел ", направлявал близо една трета от търговията с кокаин в Европа ", се споделя в официалното съобщение на Европол.

В Европа се залавят рекордни количества кокаин .

Наличността му на континента в никакъв случай не е била по-висока, опиатът е с извънредно висока непорочност и ниски цени. Повече от 214 тона кокаин са били иззети в района през 2020 година, което е 6% нарастване по отношение на миналата година, а специалисти от Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите считат, че това количество може да доближи 300 тона през 2022 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР