Полицаи пребили млад мъж на бул. Симеоновско шосе“ в столицата.

...
Полицаи пребили млад мъж на бул. Симеоновско шосе“ в столицата.
Коментари Харесай

Полицаи пребили гражданин - голям праз, нали е жив

Полицаи пребили млад мъж на бул. „ Симеоновско шосе “ в столицата. Съблекли го чисто гол, унижавали го. Защото попитал нещо. Ама тонът му евентуално не се е харесал на униформените. Предполагали, че носи нещо нелегално в колата. Не разкрили нито оръжие, нито опиати, нито взривни устройства…
Но пък мъжът питал, за какво го малтретират като животно. Юмруци, ритници, стъпили му на гърдите. А той гол, измежду зима, на улицата… Ред има в тази страна!

Мъжът счита, че гражданските му права са нарушени фрапантно. Че е обичай без причина. Унижаван без причина.

МВР-то обаче не му има вяра. Щото МВР-то е имало 6 представители на мястото на случката. МВР-началниците назначили инспекция. Пет чиновници ще извършат въпросната инспекция. Ще питат своите сътрудници: Абе, тоя простак к`ви ги приказва? Той нали ви заплаши, посегна ви и хукна да бягаа, деъбъ неговата…

Ама тъкмо това стана, налетя да ни трепе, мааму, - ще отвърнат афектирано засегнатите служители на реда.

Тук почва забавното, щото това до момента го знаем. Началникът подвига телефона. Разбира се дали да бавят инспекцията на комисията – примерно да желаят още медицински свидетелства, да питат от кой момент са раните на мъжа и прочие Да тупат топката, с една дума. Ще разпитват още веднъж и очевидците – цели шест души, все чиновници на МВР-то. Все сътрудници на бияча или биячите. Ще обясняват дали не е казусът като с оня в Лондон, дето въртял нож и нападал хора. Много е допустимо да се окаже, че униформените са предотвратили терористичен акт. Че са получили психологични контузии, уплашени са и се нуждаят от малко отмора. После награди, изявленията по медиите, среща с премиера, камери, тупания по рамото и прочие

Какво прави през това време битият? Търси юристи, споделя още веднъж и още веднъж какво се е случило, демонстрира раните, контузиите и медицинските свидетелства. С юриста ще търсят някакви очевидци, само че знаят, че даже някой да е видял нещо, той от дълго време се е покрил, щото в случай че го набарат ченгетата… И за какво му е да си взима пакост на главата?

Всяко знамение за три дни. Такъв ще е изводът от разбора на случката в МВР-то. МВР-то, ръководено от другар на висаджийския необут Мето Илиенски – информация, която той към момента не е опровергал нито един път.

А може да стане и по-сложно. Да се окаже, че униформените ще съдят младия мъж, тъй като се е държал нападателно, заплашил е живота на сътрудник, а униформените, както е добре известно, се грижат за успокоение и сигурността на жителите.

Ето това е. Такава е действителността тук. Някакъв развилнял се юначага атакува служители на реда, които извършват служебния си дълг по отбрана на вътрешния ред, а след това се удря преднамерено в клони на дървета и шубраци, с цел да покаже, че е получил рани и да ги упрекна в непозволени дейности. Каква скотщина!

И изобщо, не смятате ли, че когато в една страна прокуратурата се е захванала да смъква президента, в хазарта вони, че се не трае и би трябвало да се кара вода в Перник, да се занимаваме с дреболии като пребит жител, е безсрамно?

Ами безсрамно е. Нахално е, че изобщо сме още тук и дишаме. За пердах сме всичките.

Марин Младенов

П.П. В доста страни щеше да има цивилен митинги пред полицейското ръководство, където служат въпросните ченгета. Медиите щяха да шумят от заран до вечер, правозащитни организации към този момент щяха да са завели каузи против насилниците. Не и тук. Тук полицията има доста повече права от жителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР