Полицаи от Велинград задържаха група младежи, извършили множество кражби и

...
Полицаи от Велинград задържаха група младежи, извършили множество кражби и
Коментари Харесай

Разбиха група за обири и грабежи във Велинград

Полицаи от Велинград задържаха група младежи, направили голям брой обири и обир, оповестяват от Министерство на вътрешните работи Пазарджик.

От края на ноември криминалистите от Велинград били на крайник поради няколко случая на обири от офиси, автосервизи и автоморги в курортния град.

На 4 декември вечерта в дежурната на ръководството бил получен сигнал от 63-годишна жена от Батак. В региона на кръстовище тя се насочила към паркирания се автомобила си и при опит да го отключи била нападната от двама непознати. Единият издърпал дамската и чанта с намиращите се в нея персонални документи, сумата от над 400 лв. и ключове. Секунди по-късно двамата побягнали под прикритието на нощната мрачевина. Няколко часа по-късно се получил сигнал от охранителна компания, че е разрушен офис във Велинград.

Дежурните екипи неотложно били ориентирани към мястото и блокирали близкия периметър. Апашите взломили входната врата на помещението и от там отмъкнали каса с наличните пари от оборота.

По време на бягството им те били засечени от екип на " Криминална полиция ". Тогава крадците захвърлили непокътната металната каса в дере и съумели да се укрият.

На местопроизшествията са осъществени щателни огледи от дежурна група на районното ръководство, конфискувани са материални доказателства.

В хода на близо 10-дневното непрекъснато следствие оперативните служащи прегледали и голям брой записи от охранителни камери на търговски обекти, офиси и домове. Така вследствие на положените старания те попаднали в дирите на дръзките причинители. Оказало се, че това са братята М.Р.- 20г. и В.Р.- 19г. от велинградския квартал " Анезица " и техния съизвършител Г.Д.- 20г. от септемврийското село Семчиново.

И тримата са с голям брой престъпни прояви, осъждани, като с най-вече присъди се оказал единият от братята - М.Р. Всички случаи по следствието са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Тримата в началото са арестувани за период от 24 часа, а по-късно срокът на ареста е продължен от прокурор със 72 часа. Изяснява се тяхната съпричастност към голям брой обири от търговски обекти, офиси, даже и от православен храм, намиращ се в единия от кварталите на курорта.

Според осведомени арестуваните са братята Мишо и Величко Ракиеви, както и съучастникът им Георги Д от септемврийското село Семчиново.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР