Полицаи не успяха днес да евакуират трупа на американеца Алън

...
Полицаи не успяха днес да евакуират трупа на американеца Алън
Коментари Харесай

Индийската полиция не успя да евакуира тялото на убит американец от Андаманските острови

Полицаи не съумяха през днешния ден да изтеглят натрупа на американеца Алън Чау, погубен на 17 ноември от племе на остров от Андамански острови в Бенгалския залив, който е под юрисдикцията на Индия, съобщи ТАСС, като се базира на локална медиа.

Според малкия екран Ен Ди Ти Ви полицейски катер се доближил на към 400 метра до северния Сентинелски остров, само че бил посрещнат от група туземци, въоръжени с лъкове и стрели. "Те ни гледаха и ние ги гледахме ", сподели пред малкия екран началникът на андаманската полиция. След това органите на реда се отдръпнали, с цел да не влизат в конфликт с туземците.

Андаманският архипелаг е населяван от девет племена, а сентинелците - на брой от 40 до 150 души - водят най-изолиран живот. Те не позволяват външни лица на своята територия и твърдо се съпротивляват на опитите за определяне на контакт. Индийски закон не разрешава визити на островните нации без авансово позволение.

Гражданинът на Съединени американски щати Алън Чау, на 27 години, е бил откаран до острова от риболовци против възнаграждение. Намерението му е било да проповядва християнството измежду туземците, макар че не е бил ръкополаган за мисионер. Островитяните обаче го умъртвили със стрели и закопали натрупа в крайбрежния пясък, напомня ТАСС.

От разпитите на риболовците индийската полиция е открила къде е заровен почнала да обмисля способи за безвредна евакуация на тялото на авантюриста мисионер. За задачата управляващите се съветват с антрополози и етнографи, с цел да научат повече детайлности за навиците и държанието на сентинелците, изключително при такива прояви на принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР