Политологът и журналист Антон Тодоров показа в студиото на предаването

...
Политологът и журналист Антон Тодоров показа в студиото на предаването
Коментари Харесай

Антон Тодоров: България трябва да бъде много твърда в борбата с руското влияние

Политологът и публицист Антон Тодоров сподели в студиото на предаването " Денят ON AIR " персоналното дело на бригаден военачалник Валентин Цанков. Той е упрекнат в шпионаж в интерес на Руската федерация, издадено бе разпореждане за неговия арест до 72 часа.

" Този човек го титулуват като огромен специалист. В неговото кадрово дело виждаме характерност от школата на ГРУ, написана е на съветски език. От 2016 година е бил в контакт с съветския началник на резидентурата. Този човек е направил неприемлива кариера в демократични времена. Сергей Бубеков е консултант в съветското посолство. Има извънредно съществени доказателства ", сподели Тодоров пред Ганиела Ангелова.

Девет съветски шпиони бяха изгонени от България за две години и половина, напомни политологът. Единият от тях се е опитвал да построява мрежа от нелегали, като е опитвал да манипулира през служителка на ГРАО вкарването на информация в базите данни, разгласи Тодоров пред Bulgaria ON AIR

Той се пита дали разработките на ДАНС и прокуратурата са почнали преди няколко месеца, а ген. Атанас Атанасов, казвайки, че казусът е отпреди няколко години, е знаел за него и не е съобщил.

" Бил е наясно и не е съобщил на прокуратурата? ", допусна Тодоров.

По думите му България би трябвало да бъде доста твърда в битката с съветското въздействие. Вероятно има още доста съветски шпиони, позволи политологът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР