Политологът доц. Стойчо Стоев и социологът Андрей Райчев коментираха в

...
Политологът доц. Стойчо Стоев и социологът Андрей Райчев коментираха в
Коментари Харесай

Горещ картоф ли е за КС питането на Гешев за имунитета на Румен Радев?

Политологът доцент Стойчо Стоев и социологът Андрей Райчев разясниха в утринния блок на Българска национална телевизия питането на основния прокурор Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във до Конституционния съд за имунитета на президента.

„ Две са линиите, по които Прокуратурата би могла да се интересува по този проблем – едната е изборът на самолети по време на служебното държавно управление, което Радев назначи и съветските дипломати, които бяха упрекнати в шпионаж “, съобщи Стоев.

„ Не имам вяра Прокуратурата просто ей по този начин да пита “, разясни той и изясни, че аргументите ще се схванат, когато основният прокурор самичък ги заяви.

Иван Гешев желае от Конституционен съд пояснение на член от Конституцията по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента

От думите на Андрей Райчев излиза наяве единствено едно - това искане става едно ясно – никой не е досегаем.

„ Конституционен съд в този момент в действителност доста деликатно би трябвало да гледа проблема, тъй като президентът в действителност е недостижим “, сподели той.

„ България влиза в нов стадий – да има мощна Прокуратура и няма недостижим човек. Пример е задържането на министър и по неразбираеми аргументи той даже още лежи в ареста “, съобщи Райчев.

На въпрос дали питането на Гешев е вследствие на забавянето на подписването на указа за назначението му от президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, политологът отговори, че няма причина за такова нещо.

Президентството с позиция за настояването на Иван Гешев

Относно това по какъв начин ще завърши всичко това, Стойчо Стоев съобщи, че протичащото се е „ парещ картоф “. „ От всичко това ще последва една дискусия “, счита той. Точно противоположното обаче сподели социологът. Според него няма нищо горещо в цялата работа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР