Политологът доц. Антоний Гълъбов вижда в обръщението на премиера Бойко

...
Политологът доц. Антоний Гълъбов вижда в обръщението на премиера Бойко
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Борисов отне инициативата на президента за Конституцията

Политологът доцент Антоний Гълъбов вижда в обръщението на премиера Бойко Борисов добре изработен политически документ от позиция на аргументации, само че също по този начин и подаване на ръка към избрани политически субекти. 

В изявление за Dariknews.bg той разяснява обявеното от министър-председателя предложение за привикване на Велико Народно заседание и нова Конституция.

Според него по този начин Борисов е лишил самодейността на президента, който се е забавил с внасянето на промени в главния закон.


" Този анонс от през днешния ден лишава самодейността на президента, който се забави със своите оферти за смяна в главния закон, тъй че в прочут смисъл Борисов и ГЕРБ сега поемат лидерската позиция по отношение на обстановката. Всички партии са длъжни да изразят позиция към предлагането на министър-председателя, той задава звук сега с това изказване ", разяснява доцент Антоний Гълъбов.



Той уточни, че част от концепциите са свързани с референдума на Слави Трифонов, имало и подаване на ръка към Демократична България с предложенията за промени в правосъдната система.

" Има ясно изразена упоритост да се търси нормализиране на демократичния политически живот ", изясни доцент Гълъбов.

" През миналите 29 година всеки е имал запаси към настоящата Конституция, изцяло несъмнено е, че тя има своите недостатъци. Най-общо казано, тя създава премиерска, а не парламентарна република, защото изпълнителната и законодателната власт не са уравновесени ", сподели още политологът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР