Политизирането на проблема с коронавируса е опасно, заяви пред БНР

...
Политизирането на проблема с коронавируса е опасно, заяви пред БНР
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Политизирането на проблема с COVID-19 е опасно


Политизирането на казуса с ковид е рисково, съобщи пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Повече ме тормози броят на признатите в болница, тъй като за тези хора е въпрос на живот и гибел, съобщи той в предаването „ Неделя 150 “. По думите му задачите на щаба са да се обезпечи болнично лекуване на всеки, който има потребност от него, с цел да има по-малко смъртни случаи.

Доц. Кунчев посочи, че сега здравните заведения са доста по-подготвени за битката с ковид, спрямо началото на пандемията, само че " доста значимо е кой ще работи над тези болнични кревати ".

Най-видимата част е лекуването и какво ще получат хората по време на това лекуване, само че има една невидима част - работата на РЗИ, които се грижат на всички - към този момент над 200 хиляди души, сложени под карантина - да бъдат открити и да им се смъкне епидемиологична анамнеза, да им се намерят контактите, да се провежда проучването, да се управлява карантината. Това го вършат сътрудниците от РЗИ, които са на ръба на изтощението, добави доцент Кунчев.

Той разяснява главните проблеми, които са довели до фрапантното повишение на броя на новозаразените в страната.Едната причина е, че хората одобриха казуса с епидемията за решен или незначителен. Другата причина е политизирането на казуса, счита основният държавен здравен контрольор.

Според него намесата на политиката в епидемиологичната заплаха няма да докара до даже резултати. Всеки си гледа казуса съгласно своите ползи и вследствие на това няма да се прави това, което би трябвало, а това, което е комфортно за някого, обезпокоен е доцент Кунчев.

Той се обърна с зов към политическите водачи да не се занимават с здравната страна на епидемичката рецесия. Оставете ни да работим, в случай че не се оправим, сменяте щаба и вършиме каквото желаете, прикани доцент Кунчев.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР