Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за

...
Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия, за
Коментари Харесай

Радев: Политиците не трябва да губят връзка с Българската армия

Политиците не би трябвало да губят връзка с Българската войска, с цел да осъзнават смисъла и последствията от решенията си в областта на защитата и сигурността. Отчетлива наклонност е все по-често виновни постове в законодателната и изпълнителната власт да заемат доста хора, които нямат задълбочена визия от проблемите в региона на сигурността и защитата, само че от техните решения зависи развиването на тези браншове и бъдещето на страната. Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили на среща с управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР), оповестиха от президентския прессекретариат.

Държавният глава оцени високо активността на СОСЗР за съхраняването на традициите и капацитета на запасното войнство в България, като част от Европейското запасно войнство. По думите на президента от извънредно значение е СОСЗР да продължи да работи за предаването през поколенията на българските воински обичаи и завещания, защото България се нуждае от добре готови, образовани и възпитани в родолюбие младежи. прикани за още по-тясно взаимоотношение сред СОСЗР с Министерството на образованието и науката за развиване на патриотичното образование у нас, което заслужава доста по-голямо внимание от страна на институциите. Откроена бе и активността на СОСЗР за запазване на културно-историческото завещание посредством запазване и поддържане на военните монументи в България, за което организацията може да извършва и водеща роля.



По време на срещата ръководителят на СОСЗР военачалник о.з. Златан Стойков показа с президента провокациите пред организацията и нейните цели. Сред тях са приемането на проектозакон за запасното войнство в България, съгласуван с настоящото европейско законодателство, основаването на народен фонд „ Български военни и военно-исторически монументи и мемориали “, с присъединяване и поддръжката на Министерствата на защитата, финансите, културата, общините и запасното войнство, както и оповестяването с разпореждане на Министерски съвет СОСЗР за Национално представителна военно-патриотична организация в България, Европа и като член на Междусъюзническата организация на офицерите от запаса (CIOR).  изрази поддръжката на президентската институция за постигането на тези цели.

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса съставлява огромната част от запасното войнство в България. Структурата на организацията включва 43 регионални организации в цялата страната, в които са учредени 300 общински организации, под чието управление са 653 сдружения и клубове. Общата бройка на членовете на СОСЗР е към 27 600 души.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР