Политици, които са забъркани в корупционни скандали, твърдят, че е

...
Политици, които са забъркани в корупционни скандали, твърдят, че е
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Няма да се учудя, ако Живко Коцев скоро бъде обвиняем

" Политици, които са забъркани в корупционни кавги, настояват, че е бухалка. Когато е за съперника, няма проблем. Когато обаче те са нагазили в корупцията, тогава казат, че е предизборна бухалка ", съобщи в ефира на БНР ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който оглави новата Временна комисия за изясняване корупционните практики в Агенция " Митници ".

За него това е корупционен скандал и акцентира, че в тази ситуация има прекалено много съответни обстоятелства.

" Видял съм част от документите, материални доказателства, метода, по който са събрани ", добави той. Според него в случай че сглобката не се беше разпаднала, тези неща нямаше да излязат нескрито. И " двете групировки в сглобката " се държаха едни други с сходни неща, счита депутатът.

" Логиката споделя, че тези контрабандни канали, които са съществували, минават от едната власт в другата. На ГЕРБ им е било извънредно комфортно да ги заловен в издънка, тъй като са знаели това авансово. В момента са в открита война и ще си вадят един на различен издънките, което е хубаво за жителите ".

" Когато излязоха тези фотоси на пачките на Бойко Борисов, отново в предизборна обстановка, не сме говорили за бухалка, говорихме за корупционен скандал. Сега излязоха пачките на Политическа партия, а те приказват за предизборна бухалка. И двете са корупционен скандал ", разяснява той.

Не бих се учудил, в случай че Живко Коцев бъде обвинен напълно скоро, сподели Тошко Йорданов. По думите му Коцев е отишъл самичък и непринудено да даде показания с юрист пред прокуратурата с желанието да бъде очевидец:

" Когато човек е в дадена скица и издаде другарчетата - по този метод си купува имунитет. Според мен това е била задачата на Живко Коцев. Човек, който е бил вътре в цялата обстановка, нищо чудно да се окаже и обвиняем ".

Запитан за какво толкоз изрично от ПП-ДБ са застанали зад Коцев, Тошко Йорданов изрече мнение, че първоначално те не са били наясно с мащаба на показанията, събраните СРС-та и материални доказателства: " Това са хора, които са хванати в издънка и направиха някакъв спешен пиар. Не знаеха мащаба на следствието. След това - горе долу са по-обрани и започнаха да приказват за предизборна бухалка ".

По думите на депутата ген. Атанас Атанасов персонално е упорствал Живко Коцев да бъде основен секретар на Министерство на вътрешните работи. И попита къде е ген. Атанасов в цялата тази верига.

Той означи отношението на политиката към изборите: " Нито една политическа партия от тези не потегля с концепцията изборите да са почтени, а потегля с концепцията да настройки изборите да са комфортни, поставяйки си свои хора по цялата линия на организацията им ".

" Целият писък е инспириран и от това. Задават се избори. Едната политическа мощ няма да може да управлява и манипулира изборите, имайки лично Министерство на вътрешните работи. За ПП-ДБ няма проблем те да манипулират изборите. Има проблем различен да манипулира изборите ".

Според него в никакъв случай толкоз непосредствено някоя партия не си е желала МВР-то.

" Тук има директни поръчки на една политическа мощ, която непосредствено декларира, че си желае МВР-то за изборите. Освен това същата политическа мощ - ПП-ДБ, трансформираха Конституцията по този начин, че служебният кабинет да бъде на практика политически. Просто бяха задоволително глупави те сервираха политическия кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а концепцията е била те да си имат личен политически кабинет, когато и да дойдат предварителни избори. Орвратително е това, което направиха ПП-ДБ ".

По думите на Тошко Йорданов ПП-ДБ носят по-голяма отговорност за кабинета " Главчев " в сравнение с самия длъжностен министър председател Главчев.

" Министерство на вътрешните работи може да спре до известна степен следения и купения избор, само че може и да не го спре. Затова те желаят Министерство на вътрешните работи. При ниска изборна интензивност тежестта на един платен или следен избор е по-голяма в сравнение с при висока изборна интензивност. Всичко е в ръцете на българските жители ".

А от ниска изборна интензивност имат интерес ГЕРБ, Движение за права и свободи и Политическа партия, изрече мнението си ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

" Слави Трифонов в никакъв случай не е бягал от отговорността на партиен водач. Ще постъпим вярно " - по този начин Тошко Йорданов отговори на въпрос дали Дългия ще бъде в листите на Има Такъв Народ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР