Политици и общественици от цял свят изказват тревога за здравословното

...
Политици и общественици от цял свят изказват тревога за здравословното
Коментари Харесай

Политици и общественици изразиха тревога за здравето на Алексей Навални

Политици и общественици от целия свят изричат паника за здравословното положение на Алексей Навални, който е в пандиза. На 31-ви март той разгласи гладна стачка с искане за съответно лекуване. Сега лекари оповестяват, че опозиционерът може да почине всеки миг. Европейският съюз прикани съветските управляващи да позволен до него лекари, на които се доверява. Съединените щати предизвестиха за последици, в случай че се допусне Навални да почине в пандиза.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан уточни, че съветският президент Владимир Путин носи огромната отговорност за Навални. Англия прикани да му бъде даден неотложно достъп до самостоятелна здравна помощ. Руският дипломат в Лондон сподели пред Би Би Си, че опозиционерът е лекуван в болница и към този момент не се оплаквал.

" Разбира се, няма да се допусне той да почине в пандиза, само че мога да кажа, че господин Навални се държи като гамен. Той се пробва да нарушава всевъзможни правила. Целта му е да притегля внимание върху себе си. Днес споделя, че го боли лявата ръка, на следващия ден - че го боли кракът, тъй че публицистите да му обръщат внимание ", съобщи Андрей Келин, дипломат на Русия във Англия.

Руски лекари оповестиха, че Навални е в сериозно положение, развива бъбречна непълнота и сърцето му може да спре. " Допуснете доктор до татко ми ", написа в Туитър дъщерята на Навални Даша. Открити писма до президента Путин разгласиха съветски депутати и международни звезди. Негови съратници взеха решение, че е време за дейности, защото към този момент става дума освен за свободата, а за живота на опозиционера.

" Виждали ли сте в миналото с очите си по какъв начин убиват човек? Вие виждате това в този момент. Може да ни се желае да не мислим за това, да сменим тематиката. Но това няма да анулира обстоятелството, че убиват Алексей Навални, по ужасяващ метод, пред очите на всички ни ", сподели Леонид Волков.

Нови всеобщи митинги в поддръжка на Навални се провеждат в сряда, 21 април, когато президентът Путин ще произнесе годишното си обръщение към Федералното заседание на Руската федерация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР