Политиките за индустриална подкрепа, които дискриминират чуждестранните компании, са самоунищожителни“

...
Политиките за индустриална подкрепа, които дискриминират чуждестранните компании, са самоунищожителни“
Коментари Харесай

Лошо целенасочените усилия за субсидиране на ключови индустрии ще имат обратен ефект, предупреждава МВФ

Политиките за индустриална поддръжка, които дискриминират задграничните компании, са „ самоунищожителни “ и вредят на свободната търговия, предизвести МВФ, защото богатите народи, в това число Съединени американски щати, усилват дотациите за стратегически значими браншове.

Броят на индустриалните политики, употребявани от развитите стопански системи, се е нараснал, защото те се стремят да подтикват нововъведенията и да лимитират излъчванията, откри фондът, което съставлява повече от половината от всички търговски интервенции през последното десетилетие. Това е много над каузи на нововъзникващите стопански системи.

Увеличаването на разноските за фундаментални проучвания и нововъведения в другите браншове може, в случай че се извърши вярно, да се изплати в дълготраен проект посредством повишение на икономическото произвеждане, сподели МВФ.

Съединени американски щати и Китай са измежду страните, които усилват напъните си за подсилване на индустриалните си бази в основни области, в това число екологични технологии и съвременни полупроводници, предизвиквай...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР