Политиките на Фонд „Социална закрила“ винаги са били насочени към

...
Политиките на Фонд „Социална закрила“ винаги са били насочени към
Коментари Харесай

Как Фонд „Социална закрила“ помага на хора с увеждания

Политиките на Фонд „ Социална протекция “ постоянно са били ориентирани към потребностите на хората с увреждания. Чрез него се финансират планове, с които оптимално доста хора да получат по-добри условия за живот. Това означават от Министерството на труда и обществената политика.

През последните години Методиката на финансиране на Фонда беше изменена, тъй че да се усъвършенстват предоставяните благоприятни условия, както и да се дадат нови в изключителни или спешни обстановки. Благодарение на това общественото министерство е предложило стратегия за закупуване на компютри, таблети и външна страна на деца от обществените услуги в страната.

В момента във Фонда са постъпили 111 планови оферти за закупуване на уреди, поддържане на материалната база на обществените услуги или създаване на нова, както и за реорганизация и рационализация на нова, която да се употребява за подкрепяне на хора с увреждания.

Седем души ще получат средства, с които да реконструират персоналните си коли и да могат да карат. 274 души са получили средства за закупуване на помощни средства като колички или за монтиране на рампи за напредване.

За пръв път тази година се отпускат и помощи за хора със зрителни увреждания за покупка на помощно-технически средства за компенсиране на зрителния недостиг.

Чрез Фонда "Социална протекция " до май отрасловото министерство е съумяло да подкрепи 5500 лица по целевата стратегия „ Обществени трапезарии “, като услугата се дава от 35 доставчика в 42 общини на територията на цялата страна. Бюджетът й е 3 200 000 лева до края на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР