Политиките, които обединяват БСП и Продължаваме промяната са борбата с

...
Политиките, които обединяват БСП и Продължаваме промяната са борбата с
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Нов парламент наесен ще е безвъзвратно загубено време за България

Политиките, които сплотяват Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната " са битката с корупцията, правосъдната промяна, продължение на пакета от обществени ограничения в помощ на жителите и бизнеса. Това съобщи в " Денят стартира " зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов.

Той изрази вяра, че след първите договаряния с Политическа партия дипломацията ще се задейства, с цел да продължи разговорът с Русия.

Приоритет за съдружните сътрудници са на първо място политиките, а хората са просто инструмент за осъществяването им, съобщи социалистът.

" Без значение кой ще оглави министерството на финансите, земеделието и така нататък, в случай че той следва политиките, които сме предначертали, няма значение. Съставът на кабинета ще бъде разискван с всички съдружни сътрудници ".

По думите му нов парламент наесен е окончателно изгубено време за България.

" Аз съм песимист във връзка с възможните благоприятни условия за идващ парламент. Той за мен ще бъде много фрагментиран и е допустимо и тогава да не се сформира държавно управление. Влизаме в една тежка политическа серпантина надолу. "

Той повтори, че в Българска социалистическа партия не са обсъждани министерски постове. Към сегашния миг националният съвет на партията два пъти е дал висока оценка за работата на четиримата си министри в настоящето държавно управление. На въпрос какво ще се случи с финансовото министерство, откакто Асен Василев е номиниран за министър председател, Попов отговори:

" Няма спънка министър-председателят да бъде и и министър на финансите, случвало се е и в други страни. Не мога да кажа какво предложение ще създадат " Продължаваме промяната " за Министерството на финансите. В първичния съдружен формат в действителност това е сектор на Политическа партия ".

Асен Василев би могъл да е по-добър министър председател, в случай че се е поучил от грешките на Кирил Петков и на обединението, счита Филип Попов. Като най-голяма неточност на настоящето държавно управление той уточни нарушената връзка. Попов е оптимист за съставянето на нов кабинет.



Филип Попов разяснява още, че митингите в Скопие демонстрират, че френското предложение може би не е толкоз неприятно за България, само че има какво още да се желае.

" Има някакъв прогрес, само че непълен. Предстои в последна сметка да забележим и македонското държавно управление какво ще направи - дали ще го одобри или не. В България тематиката също остава отворена ".

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР