Политиката отиде в прекия и в преносния смисъл в канала.

...
Политиката отиде в прекия и в преносния смисъл в канала.
Коментари Харесай

Иво Христов: Политиката в България отиде в канала...

" Политиката отиде в директния и в преносния смисъл в " канала ". В България в 2018 година, на 27-28 година от тъй наречените преход политиката скоропостижно умря преди да се е родила. Така че не можем да приказваме за политически хрумвания и за политически конфликти и това е огромната драма... ", сподели депутатът проф. Иво Христов по време на своя доклад пред делегатите на градската партийна конференция на БСП-Пловдив.

 

Той заключи, че " българската политика се е свела до един нервен диалог за това кой да бъде на върха на хранителната верига. Самото наличие за това какво се показва за политика в България е, ще простите, битовизирано ", сподели още Христов.  " Под политика се схваща какъв брой квадратни метра ще бъдат асфалтирани, създали сме еди къде си канализация и по какъв начин върви водния цикъл... Много мъчно в такава токсична среда човек може да прави каквото и да било внятно... Защото човек би трябвало да се бори по едно и също време с всичко - и със земното притегляне и с това, което се показва за политика против теб ", добави професорът. 

 

Проф. Иво Христов подсети на депутатите, участващи в градската конференция на БСП-Пловдив, че в предизборната акция е поел един единствен ангажимент - да споделя истината... Както и да бъде " дребното камъче в обувката " на статуквото... От думите му, от разбора на българската действителност, такава, каквато е, се схваща, че той продължава да държи на думите си.

 

В словото си пред конференцията Христов подчертава върху още няколко казуса - за това, че образованието и компетенността не са полезност - а не са тъй като публичната система, открита преди 27 години няма потребност от тях. А също и за това, че " главният закон на българския преход е да изкара " обществената кал " на повърхността. В резултат на това " продължава да изтича и " сивото вещество " на България. Но най-лошото е, че няма схващане за дълбоката рецесия на системата. Населението в България е действително сред 4.5 и 5 милиона души и в случай че, тези деструктивни процеси не бъдат спрени в идващите 5-10 години, те ще станат причина за изгубването на вековния български народ...

 

Народният представител бе определен за народен представител по време на предварителните парламентарни избори на 26 март 2017 г. от гражданската квота на " Българска социалистическа партия за България ". В 44 Народно заседание работи в две непрекъснати парламентарни комисии - комисия по външна политика и комисия по обучение и просвета. Участва в групте за другарство на България с Русия, Египет, Пакистан, Саудитска Арабия и Република Корея. 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР