Политиката на Запада се подкрепя от все по-малко граждани в

...
Политиката на Запада се подкрепя от все по-малко граждани в
Коментари Харесай

Eксперт: Референдумът дестабилизира и поляризира Македония

Политиката на Запада се поддържа от все по-малко жители в Македония, което подлага на тестване и Запада, и европейската интеграция. Това сподели пред „ Фокус “ Кирил Дрезов, учител по европейска политика в университета Кийл, Англия.
Според него Македония се поляризира и дестабилизира след референдума за името.
Конституционно референдума е провален, заради слабата изборна интензивност, изясни той.
„ Македония беше тласната към този контракт с Гърция без в страната да има какъвто и да е консенсус. Гърция също беше бутана в тази посока. Там напълно ясно няма болшинство в поддръжка на контракта. Европейският съюз пренебрегва конституционното и законовото състояние и на основата на малцинството, което поддържа контракта, и бута Македония в нарушаване с конституцията да прокарва въпросния контракт. Ако се стигне до това без избори, а посредством побутване и подкупи, този контракт ще има доста ниска легитимност “ сподели той.
Според Дрезов от държавното управление на премиера Зоран Заев ще се опитат да привлекат на своя страна депутати от опозицията, само че това би било допустимо единствено в случай че гласуването за контракта с Гърция е анонимно.
България не би трябвало да се меси интензивно в тези процеси, сподели още той.
Според него страната ни пази интернационални позиции, без да знае личния си интерес, който съгласно него е поддържането на близки контакти със прилежащите страни и техните ръководещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР