Политиката на румънското правителство за значително повишаване на минималната работна

...
Политиката на румънското правителство за значително повишаване на минималната работна
Коментари Харесай

Големите увеличения на заплатите в Румъния не се отразяват на разполагаемия доход

Политиката на румънското държавно управление за доста повишение на минималната работна заплата през последните четири години не усъвършенства приходите на жителите. Нацията се подрежда преди всичко измежду 15 страни в света, с това, че хората се оплакват, че парите им свършват преди заплата, съгласно изследване, извършено от ING Groep NV.

69% от запитаните в Румъния дават отговор с да на въпроса дали са оставали без средства преди идната заплата, в съпоставяне със приблизително 51% за Европа, а желаните им тактики са да съкратят разноските си (63%) и да потърсят пари от семейство и другари (42%), като помощта от близки е най-високата стойност за изследваните страни, с съвсем двойно по-висока стойност спрямо регистрираната за Европа.

Проучването включва Съединени американски щати, Австралия, Турция, Люксембург, Холандия, Белгия, Франция, Англия, Австрия, Германия, Италия, Испания, Чехия, Полша и Румъния, а фокусът му са приходите, спестяванията и настроенията към пенсиониране в тези страни.

Румъния също по този начин има и най-ниски спестявания. Въпреки че ЕЦБ държи лихвените проценти ниск, което не предизвиква хората да пестят, цели 39% от запитаните румънци в изследването декларират, че нямат спестявания спрямо 27% за Европа и Съединени американски щати. Водещата причина за това, показват те е, че нямат задоволително доходи (69%), относително висок за изследваните страни е и индикаторът за непредвидени разноски при Румъния (19%).

Въпреки това румънците възнамеряват да се песионират относително млади (на 62,2 години) по отношение на жителите в другите страни на проучването. Изпреварват ги единствено респондентите от Люксембург (61,3) и Турция (57,6), въпреки, че, значимо е да се означи относително по-голямата дисперсия в някои от страните. Страните с 2 пика имат разнообразни референтни пенсионни възрасти за мъжете и дамите, а тези с 3 са в преход, преминаващи към единна пенсионна възраст за двата пола.

Румънците са и измежду страните, където респондентите възнамеряват да продължаватда работят и след пенсиониране - с 63% дали отговор, че чакат да припечелват в допълнение към пенсиите в съпоставяне със единствено 32% от далите отговор в Холандия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР