Политиката ми като министър на отбраната не е била да

...
Политиката ми като министър на отбраната не е била да
Коментари Харесай

Министерството на отбраната продало 16 имота, откакто Каракачанов е на власт

„ Политиката ми като министър на защитата не е била да продавам, а да запазвам. Общо за тези близо 3 години откогато аз съм министър, са продадени 16 парцела. По мое време са продавани минимум парцели за всяка една година по настрана, а и общо като мандат досега “. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов при чуването си в Народното събрание във връзка продажбата на парцели с отпаднала нужда на военното министерство.

„ Няма всеобщо пласиране на парцели с отпаднала нужда ”, безапелационен бе Каракачанов и уточни информация за продажбата на парцели за интервал от 2 години и 10 месеца, откогато извършва длъжността министър на защитата. Според показаните данни, през 2017 година са продадени 10 парцела, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предходния министър. За 2018 година с негова заповед са открити 10 процедури, само че продадени 2 парцела. През 2019 година са продадени 4 парцела.

Каракачанов изиска да добави, че за пръв път министър на защита връща парцели на МО.

„ 56 декара, които бяха подарени на община Поморие, бяха върнати в благосъстоятелност на министерството. Казвам: подарени, а са върнати на Министерството на защитата. 6 парцела в Пловдив, съвсем в центъра, бяха върнати. Така че политиката ми като министър на защитата не е била да продавам, а е била да запазвам парцели ”, сподели още Красимир Каракачанов. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР