Политикът и икономист Владимир Каролев ще бъде шеф в новия

...
Политикът и икономист Владимир Каролев ще бъде шеф в новия
Коментари Харесай

Само в "Шоу"! Владо Каролев командори всички във „Фермата“

Политикът и икономист Владимир Каролев ще бъде началник в новия сезон на „ Фермата “ и ще командори всички участници. Най-пиперливият коментатор в утринните блокове е приел предизвикването на продуцентите и водещите на предаването Иван и Андрей. Той влиза със специфичната роля „ старейшина “ в хитовото риалити по бТВ, което започва на 10 септември. Каролев ще бъде старейшината в шоуто и е уверен, че ще се оправи с двайсетината непознати, които ще срещне във „ Фермата “. „ Аз по принцип съм отборен състезател, не знам дали ми проличава. Моята роля ще бъде да подтиквам екипите да работят по-добре”, нахъсва се икономистът.
Освен че ще бъде предпазен от изпъждане и ратайство, той няма да бъде по-специален от другите участници. Ще копае в зеленчуковата градина и ще чисти обора наедно с тях, безапелационни са сценаристите на предаването.

Това не може да уплаши Владо, който споделя, че ще покаже на феновете неподозирана негова страна. Преди да стане прочут като стопански анализатор и политик, Каролев се занимавал и със земеделие и строителство, владеел тънкостите с мотиката и мистрията. „ Физически също съм добре квалифициран “, хвали се някогашният кандидат-кмет на София.
Каролев за първи път влиза в риалити макар многочислените предложения, които е имал до този миг. Във „ Фермата “ го привлекли тематиките на тазгодишния сезон – възраждането на българския дух и връзката сред индивида и природата.

„ Аз съм родолюбец, а не националист “, прецизира той. Болен алпинист е. Излиза на преходи по 60-70 пъти годишно. И споделя, че постоянно върви и самичък, когато има да взема решение бизнес проблеми. „ Избистрям си мисълта и след това като седна в офиса, доста бързо написвам това, което би трябвало. “

Природата прави неподозирани неща с политиците, споделя Каролев. В планината всички били учтиви – даже и по начало буйните.

„ Срещал съм политици, с които сме се дърляли – няма да споделям име, само че да вземем за пример един от „ Атака “. Като го видях, крещя: Боже, тоя човек в този момент сигурно… А той се спря, заговорихме се. Така че планината основава и другарства “, спомня си Владо. Според осведомени икономистът приказва за водача на националистите Волен Сидеров, с който постоянно са в обществени конфликти.
Засега продуцентите не издават дали Каролев ще остане в предаването през всичките 3 месеца на „ Фермата “, или ще бъде на по-свободен режим и ще се връща в цивилизацията поради работните си задължения като стопански съветник.

Бил и чистач в университета, в който преподавал „ Мога и с 2, и с 200”, обича да споделя Каролев. И си спомня случки от младостта, в които се налагало да яде главно банани и консерви, тъй че сигурно ще оцелее, в случай че във „ Фермата “ настъпи апетит.
Пред другари споделя, че бил тъкмо толкоз благополучен и като нямал никакви пари. Когато отишъл в Канада през 90-те, за 2 години единствено 2 пъти влезнал в ресторант. Това били годините, в които трябвало да пести, с цел да вземе сина си и жена си. Докато учел в университета Албърта, Канада пък, вземал и спомагателна работа – миел пода на образователното заведение. Дали му добра стипендия, само че все пак нямало по какъв начин да не работи. И до момента в който преподавал маркетинг на по-долните курсове, бил и чистач. Често се случвало до момента в който мие пода, около него да мине негов студент. Това обаче не правело усещане на никого. „ Тяхното общество е друго “, изяснява Каролев.
Отказал американско гражданство Каролев има какво да каже по тематиката с емигрантството, която ще е измежду главните в новия сезон на „ Фермата “. В предаването ще забележим хора, които сега живеят в чужбина, такива, които са предпочели да се върнат от странство, и други, които в никакъв случай не биха напуснали България, изясняват от екипа на Иван и Андрей.

Икономистът е измежду ревностните бранители на тезата, че все по-малко българи избират да емигрират трайно, а вървят на гурбет или на образование в непознати университети. Дава образец със себе си – където и да е работил, се е прибирал. И даже отказал мечтания за доста българи американски паспорт.

Преди няколко години икономистът си върна зелената карта, която получил през 2002 година поради работни задължения в Щатите. Тогава бил отчаян от Съюз на демократичните сили на Костов и решил, че в случай че ножът опре до кокала, Америка е добър късмет. А в това време получил и предлагането на Симеон Сакскобургготски да влезе в Национална движение „Симеон Втори". Години по-късно бил окуражен, че обстановката в България ще се промени, и избрал да остане в родината и да се кандидатира за кмет на София.

„ Трябваше към този момент или да върна картата, или да си взема американски паспорт “, споделя той. Ангажиментът, поради който трябвало да прави избор, бил към огромна интернационална компания във Вашингтон.

„ Много се учудиха тогава – там хората се молят да станат американци. Аз доста обичам България и откакто съм претърпял Жан Виденов и след него, не виждам смисъл да ставам американец “, обяснявал Каролев. Защо скиор вегетарианец води война с еколози? Освен екстремист на думи Каролев избира и спортове, които подвигат адреналина – кара мотор, сноуборд, уейкборд, водни ски, сърф, парапланер в тандем. Освен това има наследник колан с алена лента по таекуондо, играе тенис и до неотдавна е карал колело, само че са му го откраднали.
Той е разпален скиор и от години поддържа вложителите в ски курортите в конфликта им с екоорганизациите, които упорстват да не се секат гори поради писти. В не една и две изяви той ги упреква в подмолни игри и облаги за сметка на развиването на ски туризма. Каролев постоянно скандализира – да вземем за пример с гола своя фотография във Facebook в символ на взаимност с остри мнения за дейностите на политици. В малките екрани още помнят случаи като този след развълнуван спор с водача на КНСБ Пламен Димитров двамата за малко не стигат до ръкопашен пердах в нюзрума.
Отявлен почитател е на здравословния живот – от години не яде месо, само че не постанова възгледите си на фамилията си.
„ Просто се усещам по-добре, не е от някакви други съображения “, споделя той и показва за образец брат си, който години наред изминава по няколко километра дневно, хранейки се единствено със зеленчуци и ядки.

Подготви Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР