Politico пише, че Европейската комисия иска да призове страните от

...
Politico пише, че Европейската комисия иска да призове страните от
Коментари Харесай

Възможна е война в Европа заради недостиг на вода според доклад на ЕК

Politico написа, че Европейската комисия желае да призове страните от Европейски Съюз да ускорят подготовката за битка с изменението на климата. Отбелязва се, че идната седмица Европейска комисия ще запознае страните със наличието на документа, цитира Епицентър.

Недостигът на вода в бъдеще може да предизвика спор сред европейските страни, съгласно конфиденциален документ на Европейската комисия, представен от Politico и " Фокус ".

" Тези опасности могат да се появят в разнообразни форми, някои от които включват засилена конкуренция за водни запаси, в това число евентуален риск от спор в и сред държавите-членки “, се споделя в обявата.

Изданието написа, че Европейската комисия желае да призове страните от Европейски Съюз да ускорят подготовката за битка с изменението на климата.

Отбелязва се, че идната седмица Европейската комисия ще запознае страните със наличието на документа.

Учените следят тежки суши в Европа от към 2000 година От 2015 до 2019 година рисковите горещини засегнаха повече от половината територия. През лятото на 2023 година температурите в южната част на района доближиха 46 градуса, което провокира спиране на електрозахранването. През последните 40 години междинните летни температури в Европа са се повишили с два градуса по Целзий - доста по-бързо, в сравнение с в други елементи на планетата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР