Политическото устройство на Европа ще се промени през следващите години.

...
Политическото устройство на Европа ще се промени през следващите години.
Коментари Харесай

Макрон очаква Европа да се развива на три кръга

Политическото устройство на Европа ще се промени през идващите години. До 15 години Европа ще бъде построена от три кръга. Бъдещето на Европа ще бъде несъмнено през идващите 5 години. Или ще променим Европа радикално, или ще приемем статуквото и прогресивното й раздробяване. Това сподели френският президент Еманюел Макрон в отговор на въпрос за неговата визия и бъдещето на Европа, съобщи AFP.

Предвиждам един необятен кръг, който може би ще обгръща и страни отвън 27-те, нещо приблизително сред Европейски Съюз и настоящия Съвет на Европа. Тази необятна Европа ще бъде по-малко интегрирана от Европейски Съюз, само че ще държи доста на полезностите си. Най-широкият кръг ще включва може би като членове или посредством съглашения за по-тясно асоцииране, Турция и Русия. Ако желаеме мир, би трябвало да се реализира непоклатимост с тези две сили, сподели Макрон.

Вторият кръг ще бъде без подозрение някъде сред настоящия Европейски Съюз и еврозоната. Той ще има мощен обединен пазар, с политика на суверенитет, комерсиална политика, политика в региона на проучванията и нововъведенията, както и с действителна независимост на напредването във включените в него страни.

Третият кръг ще бъде " сърцето на реактора ", с обща валута и доста по-интегриран трудов пазар, както и с действително обществено доближаване. Страните, участващи в него, ще " са последвали до дъно логиката на еврозоната ". Според френския президент присъединението на страните от Западните Балкани към Европейския съюз би трябвало да стане откакто завърши реформирането на Европейски Съюз.

Еманюел Макрон взе участие на среща с жители, на която участва и португалският министър председател Антониу Коща. В дебата участваха към 500 души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР