Политическият анализатор, бивш посланик в Москва и журналист - Илиан

...
Политическият анализатор, бивш посланик в Москва и журналист - Илиан
Коментари Харесай

Илиан Василев: Новият кмет на София се казва Васил Терзиев! Ще питат за първия му милион, но нищо

Политическият анализатор, някогашен дипломат в Москва и публицист - Илиан Василев във Facebook:

Срещнах се с Васил Терзиев (на снимката), новият кмет на София - тук конспирация няма и мога да кажа, че той ще бъде добър кмет и избирането му е несъмнено. Работоспособен е, има гръбнак кален в доста корпоративни борби. Най-вече тъй като излиза отвън партийните рамки и е потвърден сполучлив човек във всяко отношение. Ние не си даваме сметка, че изборът на обществени длъжности не минава през уверенията на партиите, че " някой ще свърши работа ", тъй като те подсигуряват със своята преценка, а през обективно измерими обстоятелства - какво е да увеличиш капитализацията на една компания до половин милиард лв.? Просто е, да я управляваш дейно и да накараш купувачите да повярват, че тя коства доста.

Всъщност огромният въпрос в София е дали тройната коалиция ще може да завоюва безспорното болшинство с цел да прокарва промени.

Искаше ми се да има предварителни избори, само че партийните управления мъчно отдават това свое право на гласоподавателите.

Разбира се, ще го залеят с нормалната мръсотия, като ГЕРБ ще задействат " консервативните " и " антикомунистическите " тематики с цел да го нападна. На фона на " антикомунизма ", " консерватизма " и най-много путинизма на ББ с най-големия геополитически план на Путин това е гротеска - само че в България гротеската върви.

Особено се развличам с компроматите с дядото и бащата. Добре е, въпреки всичко, че не са отишли при прадядото. Тъй като самият аз съм нападнат от етикетиране, да уверя господин Захариев - тематиката антикомунизъм през днешния ден би трябвало да се преглежда в плоскостта на трансформирани мрежи за въздействие - като лъже ложата Ориент Слънце в която са двама президенти, основни прокурори, министри, те осъществят свързаността с предишното. Именно задкулисието има изгода от тези декларативни словосни борби, с цел да могат зад кадър да осъществят действителната си власт.- Васил е просто човек от друго потомство. Иначе Москов и сие, които другояче пасуват за ГЕРБ и Движение за права и свободи, ще громят новопокръстения в политика и тотално отвън историческите рамките на тематиката комунизъм - антикомунизъм Васил, това е единственото поле на значителност.

Другата линия на офанзива ще бъде типичната за българина злоба към съумелия човек със сакралния въпрос - " по какъв начин направи първия милион "? Подтекстът на тази офанзива е, че позицията на татко му и дядо му е дал първичен подтик. Слава богу тук отговорът е елементарен. Естествено някои няма да се примирят с очевадния отговор, само че това няма изключително значение.

Ще има доста офанзиви и по линия на това, че е бил спонсор на ППДБ, че няма опит в политиката и прочие класики.

Има здрави позиции по МОЧА - чакаме регионалния шеф.

Васил е извънсистемен състезател - който схваща от ръководство на активи, не е изкушен от пари - има ги задоволително и в екип може да направи доста за нашия град.

От през днешния ден акцията за локалните избори е открита. ППДБ-Спаси София започват доста мощно. Играта на ГЕРБ, Движение за права и свободи и другите ще бъде не толкоз за кметското място - там късмет нямат, а за това да не разрешат болшинство в общинския парламент.

Големият въпрос за мен остава - къде са претендентите за кметове в другите градове?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР