Политическите сили разкриха какво очакват от президента Румен Радев минути

...
Политическите сили разкриха какво очакват от президента Румен Радев минути
Коментари Харесай

Очакванията на партиите в НС за втория мандат на Румен Радев - от юмрук до обединител

Политическите сили разкриха какво чакат от президента Румен Радев минути преди той да се закълне на старта на втория му мандат. Управляващите Политическа партия и Има Такъв Народ са уверени, че Радев ще запази градивния звук.

Зам.-председателят на Народно събрание от Политическа партия Мирослав Иванов е уверен, че дружно с президента партията му ще успее да наложи модела на смяна и ще смени остарелия.

" Очакванията са той да продължи да бъде градивен и да е обединител на нацията ", съобщи пък от името на Има Такъв Народ Станислав Балабанов. Румен Радев извърши със наличие президентската иституция и беше коректив на протичащото се в страната, даде своята оценка той за първия му мандат.

" Като един почтено изпълнен мандат ", оцени първите пет години на Румен Радев като държавен глава зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова. " И българският президент Радев отбрани в цялостна степен президентската позиция, не отстъпи от нито едно свое заричане, поддържа недоволството на българите от наложения олигархичен модел на ръководство на страната ", разяснява соцдепутатката.

Тя пояснява " вдигнатия пестник " на президента като знак на поддръжка. " Румен Радев застана против тези, които окупираха ръководството на страната в своя изгода, а не в интерес на хората, той не разедини нацията, а застана зад ползите на всички българи ", сподели Анастасова.

" Надявам се да се издигне над политиката ", изрече своето очакване Атанас Атанасов от Демократична България. Зам.-председателят на Народно събрание напомни, че институциите са длъжни да поддържат разговора между тях.

От ГЕРБ поучават Радев да загърби междуинституционалните конфликти през първите пет години на " Дондуков " 2, акцентира водачът на ПГ на партията Десислава Атанасова. Тя напомни думите му към депутатите: " Имате още една седмица ". " Което беше безусловно неразумно ", заключи тя.

Атанасова напомни за " вдигнатия пестник " като знак на разединението, както и че Румен Радев е отправил " опасност към Народно събрание неведнъж " по време на първия си мандат. " Надявам се след 5 година господин Радев да е добре осъзнал, че българските институции са поръчител за спазването на правата на жителите, само че и за спазването на закона ", сподели тя. И предложи на президента да събира по-често КСНС, тъй като, по думите й, те не са се провеждали, както изисква законът. " Апелът ми е, когато има съществени и значими тематики пред българското общество, точно президентската институция да е тази, която събира политическите сили ", предложи Атанасова.

" Ние се надяваме, че всички ще работят съгласно клетвата, която са положили - да съблюдават Конституцията и законите на страната ", съобщи от името на Движение за права и свободи Халил Летифов.

От " Възраждане " разделиха отношението си към Румен Радев на два стадия - първият е бил, когато той е вдигнал пестник в поддръжка на протестиращия народ, а вторият, когато траял политиката на Бойко Борисов и Росен Плевнелиев, тъй като назначил в служебните кабинети техни фрагменти.

" Надяваме се в действителност да бъде обединител на нацията. За наше страдание сега той не застава до народа си, тъй като огромна част от народа отхвърля да одобри зеления документ ", съобщи зам.-председателят на Възраждане Цончо Ганев. Към това той добави и ускоряването на присъединението ни към еврозоната, с което от партията му не са съгласни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР