Политическите шарлатани, както ги нарече президентът Румен Радев, събрали се

...
Политическите шарлатани, както ги нарече президентът Румен Радев, събрали се
Коментари Харесай

ПП-шарлатани и ДБ-шамани в единен строй: Не чакайте от нас да постъпим отговорно

Политическите шарлатани, както ги назова президентът Румен Радев, събрали се във радостна коалиция с от дълго време откъсналите се от действителността шамани, мислиха – умуваха и стигнаха до… до на никое място. Какво друго да очакваш от шарлатани?!

При шаманите обстановката е още по-ясна – под въздействието на всевъзможни халюциногени тези хора се научават да приказват отвлечено и мистично, с което покоряват разсъдъка на елементарния човек. Така сме устроени, че мистиката ни увлича повече, тъй като дава отговори (макар и нелогични), без да се постанова да мислим.

Президентските политически шарлатани работят по класическата скица на занаята. Шарлатанин във времената на непросветена Европа наричали човек, който обикалял градове и села, с цел да продава чудодейни медикаменти. За да популяризират стоката си, шарлатаните употребили техники, които през днешния ден бихме нарекли „ уан мен шоу “ – песнички с обикновена рима, пошли закачки и намеци и танци; колкото по-умело било шоуто, толкоз по-сполучливо продавали всевъзможни измислици, представяни за афродизиаци, опиати, стимуланти, еликсири за безсмъртие… С този прийом може да се продаде всичко. Дори и харвардски ученици могат да бъдат пробутани като борци за всенародно благополучие.

Шарлатаните обаче били невежи. Също като шаманите. Онова, на което залагат и двете разновидности е надменното схващане, че са надалеч по-умни от националната навалица. Парадоксалното е, че това в действителност е по този начин, само че не заради „ мъдростта “ на шаманите и шарлатаните, а поради елементарното свойство на тълпата да демонстрира разсъдък на равнище, което е по-ниско от равнището на разсъдък на най-глупавите всред нея.

Политическите шарлатани от Политическа партия изиграха своя фарс, показаха пред публиката „ чудодейните си медикаменти “ (борба с корупцията, харчене на пари по метода „ на калпак “ и преуспяване на стартъпите), публиката глътна хаповете им, които се оказаха по-горчиви от предстоящото и шарлатаните с гръм и тропот се провалиха за седем месеца. Но вместо да се скрият от погледа на недоволните, както би постъпил всеки съзнателен човек, схванал, че не става за тази работа, политическите шарлатани отново посегнаха да играят фарса си, само че този път му сложиха заглавие „ Има по какъв начин “ и се прегърнаха в натрупа с едни бутикови шамани. Тези, вторите, ги знаем какъв брой костват – яли сме им попарата, по тази причина и седят на задните редове и чакат вожда и учителя Иван* да им даде знак по кое време да надигат глави.

Шаманите са още по-опасни от шарлатаните. Шаманите пълнят главите на хората с мистичност, с обещания за ярко бъдеще, само че не загатват чие бъдеще ще е ярко и напълно не помнят да упоменат, че светлото не е за всеобща приложимост. Цялата си спиритуалност показват зад претенцията да са ту „ умни “, ту „ красиви “, ту „ умни и красиви “, а когато номерът не минава, стартират да се назовават „ градска десница “. Шаманистки техники и залъгалки за наивни очи.

Грешката е, че не виждаме, че не сме заболели, недъгави или немощни, с цел да се нуждаем от баене от шамани или лековити отвари с пробиотично деяние, създадени от политически шарлатани. Нуждаем се от рационално деяние – да се отърсим от сладките приказки на шепа самозванци и да не чакаме избавление (от каквото не се нуждаем) от шарлатаните и шаманите.

ПП-шарлатаните и ДБ-шаманите нямат желание да мислят за вашето благоденствие. Идеята им е да ни пратят в светлото бъдеще… за 2% от „ определените “.



* Онзи, за който е писано, че „ познава доста добре творбите на класиците на марксизма-ленинизма и е уверен болшевик и бранител на нашата социалистическа система “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР