Политическите лидери не вдигат завесата за това дали и с

...
Политическите лидери не вдигат завесата за това дали и с
Коментари Харесай

От кухнята на преговорите: С кого разговаря Главчев за служебния кабинет

Политическите водачи не подвигат завесата за това дали и с кого Димитър Главчев договаря за присъединяване в служебния кабинет. Но не престават да чертаят червени линии.
Въпреки че към момента няма спекулации за това кого Главчев би поканил, партиите в Народно събрание към този момент имат искания. От ПП-ДБ упорстват министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов да не остава на поста си. От Движение за права и свободи обявиха, че не са търсени да оферират кандидатури за служебни министри, само че даже това дда се случи, няма да го създадат. От ГЕРБ, в лицето на ръководителя им Бойко Борисов, обявиха, че също не са получавали предложения.
„ Не се меся. Не знам да е поискана среща с фрагменти на ГЕРБ. Президентът е виновен човек и няма да хвърли страната в конституционна рецесия. Това е негов избор. Ние го одобряваме. Видяхме, че Гюров го оповестиха за изменник, защото не бил приказвал никой с него, а чухме разнообразни неща преди този момент ”, съобщи Борисов.
„ Това е отговорност на Димитър Главчев. Ако някой от Движение за права и свободи бъде поканен, няма да одобри. Ще решим какво ще вършим след изборите. Нека забележим кой какъв брой ще вземе, хората на кого ще гласоподават доверие. Рано е да се приказва. Не може да предопределяме вота на гласоподавателите ”, сподели ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
„ За следващ път желаеме да призовем определеният за длъжностен министър-председател да не предлага в състава на държавното управление сегашния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. На този човек ние, от нашата коалиция ПП-ДБ, нямаме никакво доверие ”, разгласи Атанас Атанасов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР