Политически лидери от целия свят изпращат официални поздравления до Джо

...
Политически лидери от целия свят изпращат официални поздравления до Джо
Коментари Харесай

Защо Путин не поздрави Байдън и какво означава това за руско-американските отношения

Политически водачи от целия свят изпращат публични поздравления до Джо Байдън за това, че е определен за идващия президент на Съединени американски щати. Пожелания за сполучлив мандат обаче към този момент няма от Русия и това към този момент приказва какви ще бъдат връзките сред двете велики сили по времена на новия мандат, написа в коментар водещото американско бизнес издание CNBC.

През 2016 година Кремъл побърза да поздрави Тръмп за успеха. Вместо това обаче през днешния ден държавният представител Дмитри Песков разяснява, че ще изчакат формалните резултати от изборите, защото актуалният президент Доналд Тръмп разгласи проекти да апелира преброяването. Песков добави, че Путин е подготвен да работи дружно с всеки американски президент и че Русия се надява да откри разговор с новата американска администрация, с цел да възстановява връзките.

„ Русия желае да насочи обръщение, че не се интересува какво се случва в Съединени американски щати и че е над тези тематики. Това не е съответно, като се има поради ролята на Русия за избирането на Тръмп и напъните им да оказват помощ преизбирането му “, счита Тимоти Аш, старши стратегист за разрастващите се пазари в сдружението за ръководство на активи Bluebay Asset Management. Компанията, която е основана в Лондон, ръководи над 60 милиарда $ и е благосъстоятелност на Кралската банка на Канада (Royal Bank of Canada).

Въпреки икономическите наказания на Съединени американски щати против Русия поради намесата на изборите, анексирането на Крим и други сходни проблеми отношението на Тръмп към Путин може да се одобри за благосклонно. През 2018 година след среща сред двамата в Хелзинки, Тръмп сподели, че приема думите на Путин, който отхвърли обвиняванията, че Русия се е намесила в изборния развой в Съединени американски щати през 2016 година  По този метод Тръмп засвидетелства по-голямо доверие в Путин, в сравнение с в американското разузнаване.

Сега анализатори разясняват, че администрацията на Байдън ще усили глобите против Русия. Очаква се новата политика на Съединени американски щати да бъде към нараснало съдействие с Европа и за неутрализирането на Китай, Русия и климатичните промени, се споделя в отчет на Teneo Intelligence, консултантска компания за ръководство на рисковете. В документа се чака „ по-категорична позиция срещу  Кремъл “ и по-ясна политика по отношение на Украйна и Беларус, както и „ логичен напредък “ с в връзките с интернационалните сътрудници от НАТО.

„ Фокусът на Байдън ще бъде да се спре спомагателна експанзия против Украйна “, оптбеляза Холгер Шмидинг, основен икономист в немската капиталова банка Berenberg.

„ Има клюки, че скоро след  встъпването си в служба Байдън ще провежда среща на върха на НАТО, с която ще удостовери уговорката на Съединени американски щати за затвърждаване на трансатлантическите връзки и смяна в тона “, разяснява Крис Скулуба, някогашен представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати и шеф на Трансатлантическата самодейност за сигурност. Както е известно Тръмп постоянно обвиняваше европейските членове на НАТО, че не отделят задоволително пари за пакта и в следствие понижи разноските на Съединени американски щати в посока НАТО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР