Политическата ситуация в страната в момента е безпрецедентна, коментира пред

...
Политическата ситуация в страната в момента е безпрецедентна, коментира пред
Коментари Харесай

Социолог: Свидетели сме на безпрецедентна политическа ситуация

Политическата обстановка в страната сега е невиждана, разяснява пред социологът в организация " Галъп Интернешънъл " Яница Петкова.

„ При всички положения диалогът е пресечен. Тонът не допуска възобновяване на този разговор, който е нужен за сформиране на държавно управление. Все още е леко открехната вратата и от двете страни. Такъв вид изказвания приказват за напълно спиране на връзката, изобщо в случай че тя е била реализирана, тъй като към седмица се приказва на затворена врата, което предполагаше успокоение, предполагаше създаване на някаква дефиниция за създаване на властта “, сподели Петкова.

По думите й, в случай че договарянията не се възобновят, ще се случи конкуренция за това кой ще носи отговорността за неуспеха за сформиране на кабинет и реализиране на ротацията.

„ Изглежда, че мощният ход от страна на ПП-ДБ е това – виновността да е на ГЕРБ. ПП-ДБ бяха сложени до момента в притисната позиция, под ултиматум и може би, с цел да се съгласят на решения, които другояче не биха приели, в този момент имат опцията да настояват, че не са отговорни и са създали всичко допустимо “, разяснява Яница Петкова.

Според нея, оповестените имена за министри са невиждан случай в българската политика.

„ Не може да се разгласи лист на министри без да е говорено с тях и без да е получено тяхното единодушие, изключително що се отнася до непозната партия “, сподели Петкова.

Тя добави, че не вижда вид ПП-ДБ и ГЕРБ да възстановят разговора между тях, който да е работлив за политическата непоклатимост в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР