Политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход,

...
Политическата ситуация е достатъчно сложна и изисква много внимателен подход,
Коментари Харесай

49-ото НС не може да си позволи лукса да не приеме критично важни закони

Политическата обстановка е задоволително комплицирана и изисква доста деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички виновни фактори. 49-ото Народно събрание не може да си разреши лукса да не одобри сериозно значими закони – даже да няма кабинет. Затова и свиках съвещания с всички парламентарни групи незабавно, след конституирането на Народно събрание, с цел да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление и бюджет. Това съобщи президентът Румен Радев в отгвор на журналистически въпрос по кое време има намерение да връчи първия мандат.

" Искам да благодаря на партиите за тяхната диалогичност и признание по време на консултациите и изразената позиция от множетсвото от тях, че в случай че следваме конституционната процедура, и не се сформира кабинет – то няма да има време за приемането на бюджета, нито за значимите закони. За да можем да наваксаме и да приемем най-малко най-важните закони и решение – Народното събрание има потребност от време ", уточни президентът. 

И добави: " Въпросът с първия мандат е значим, само че е по-важно държавническото отношение на партиите към политическите проблеми сега. „ Много е значимо накъде ще тръгнат тези дни. Това ще бъде знак. Това, което потеглиха да вършат – повече диалогичност и търсене на общите пресечни точки и цели в името на България. Така че – да значимо е времето на връчване на мандата, само че по-важна е тяхната зрялост и отговорност, която желая да проличи ”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР