Политическата промяна е в ход, независимо от това, че не

...
Политическата промяна е в ход, независимо от това, че не
Коментари Харесай

Политолог и социолог: Политическата промяна е в ход

Политическата смяна е в ход, без значение от това, че не я виждаме през политически партии.
Около това мнение се сплотиха политологът Антоний Гълъбов и социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия.

Андрей Райчев съобщи, че вторият мач - локалните избори, предстоят и отговорът какво ни чака - ще бъде даден там . Според него няма углавен избор. „ Българите не гласоподаваха наказателно, което е изумителен факт. Не се одобри алтернативата на Нинова и Йончева, защото беше прекомерно нападателно, остро. Нинова беше доста обрана. Борисов не беше доста ухилен, той изостави всички „ губещи окопи” и сподели „ Прошка”, само че това няма да спре смяната, това не е победа в партията”, добави той.

„ Ако Българска социалистическа партия се зарови в това, което умъртви Съюз на демократичните сили, тя ще свърши по същия метод. Ако стартират да занимават обществото със себе си, ориста им ще бъде същата”, предвижда социологът.

„ Ако погледнете, ще видите какъв брой фрагментирана е онази част от вота, която непроизвежда мандат и действително видяно упованието не е толкоз за поява на нова политическа групировка, що се касае за кардинална смяна, която да активизира по-голяма част от избирателите”, сподели Антоний Гълъбов.

„ Важно е ГЕРБ вярно да разчетат поддръжката, която получиха. Този заем на доверие не е индулгенция. Това е подтик за нов вид ръководство. Има упования за кадрови промени в ГЕРБ, само че на първо място за нова динамичност на управлението”, сподели още той.

„ Видяхме релефа на електоралното дъно. Около една четвърт от имащите право на глас участваха на тези избори и двете най-големи политически обединения активизираха към една четвърт от електоралните си тегла. Релефът на електоралното дъно е интерес най-малкото с това, че ни демонстрира какъв брой значима е позицията на негласуващите. Всъщност мнението на негласуващите е определящо за идната политическа промяна”, сподели още Гълъбов.

Според политолога процесът на нормализация на лявото пространство е основно значим за целия политически живот в България. „ Не можем да продължаваме от време на време с това някой да ни връща какъв брой е било хубаво преди 40 години”, изясни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР