Политическата нестабилност в България не трябва да се отразява на

...
Политическата нестабилност в България не трябва да се отразява на
Коментари Харесай

Комисар Елиза Ферейра пред БНТ: Политическата нестабилност в България не трябва да се отразява на европейското финансиране

Политическата неустойчивост в България не би трябвало да се отразява на европейското финансиране за страната. Това сподели за Българска национална телевизия в Брюксел еврокомисарят по еврофондовете Елиза Ферейра.

В белгийската столица тази седмица се организира европейската седмица на районите и градовете, отдадена на изгодите от политиката на доближаване в Европейския съюз.

България ще получи 11 милиарда евро от Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година по линия на кохезионната политиката.

Комисар Ферейра съобщи, че макар политическите промени в страната, до края на годината би трябвало да бъдат импортирани нужните планове, с цел да може България да получи финансиране и да не губи пари.

" Има доста страни, които страдат от политическа неустойчивост, само че това, което би трябвало да се подсигурява, е най-малко минимална непоклатимост на плановете, с цел да могат те да бъдат финансирани от европейските фондове. Бях в България при започване на юни - бях в София, във Видин, видях се с министри. Имах и други други срещи тогава. Общото равнище на осъществяване на плановете в България е приемливо, само че съм малко обезпокоена и помолих и министрите да извърнат внимание на Фонда за обективен преход. Той е 1,3 милиарда, в случай че не се неистина, и е значим за райони като Стара Загора, Кюстендил и Перник. Важно е да не изгубим тези пари, плановете би трябвало да бъдат импортирани преди края на тази година, както и тези от Плана за възобновяване и резистентност. Това не е елементарно и ние имаме вяра, че макар всички тези промени в България, процесът ще продължи. Много е значимо за България да не загуби никакви пари от фондовете и имам вяра, че това ще е по този начин ", съобщи пред Българска национална телевизия Елиза Ферейра, еврокомисар по доближаването и промените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР