Политическата консултантска група Cambridge Analytica (CA) е използвала руски изследователи

...
Политическата консултантска група Cambridge Analytica (CA) е използвала руски изследователи
Коментари Харесай

Cambridge Analytica работила с фирми, свързани с руските служби

Политическата консултантска група Cambridge Analytica (CA) е употребила съветски откриватели и е споделяла данни с компании, свързани с съветското разузнаване. Това беше обявено по време на чуването в Конгреса за интервенция в изборите за 2016 година, написа БГНЕС.
Кристофър Уайли, който осведоми за придобиването на данни за милиони консуматори на Фейсбук от английската компания, съобщи пред сенатската комисия, че съветските разследващи служби имат достъп до данните, събрани от Cambridge Analytica.
Уайли съобщи пред комисията, че руско-американският откривател Александър Коган, който е основал приложение за събиране на потребителски данни във Фейсбук, работи едновременно по планове, финансирани от Русия, в това число " проучване на държанието ".
" Това значи, че в допълнение към достъпа до данни на Фейсбук в Русия, има основателни аргументи да се подозира, че CA може да е била разследваща цел на съветските служби за сигурност и, че съветските служби за сигурност може да са били известени за съществуването на данните на CA от Фейсбук ", сподели Уайли в писменото си удостоверение.
Уайли добави, че от CA са употребявали съветски откриватели, с цел да съберат данните си, и намерено са споделяли информация за " акции за клюки " с компании и ръководители, свързани с съветската разследваща организация ФСС.
Изслушването е част от необятно следствие и от двете страни на Атлантическия океан за злоупотребата с данни от Фейсбук от консултантската компания, работеща по акцията на Доналд Тръмп за 2016 година
Фейсбук упрекна CA в корист с потребителските данни, нарушавайки изискванията на контракта за данни контактите си с Коган.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР