Политическа партия (ПП) „Движение Да, България“ ще излъчи своите кандидати

...
Политическа партия (ПП) „Движение Да, България“ ще излъчи своите кандидати
Коментари Харесай

Да, България ще излъчи кандидатите си за евродепутати чрез вътрешни избори

Политическа партия (ПП) „ Движение Да, България “ ще излъчи своите претенденти за депутати в Европейския парламент (ЕП) посредством вътрешни избори. Решението е взето на вчерашното съвещание на Националния съвет на партията, заяви пред представители на медиите в Разград националният представител от “Продължаваме смяната - Демократична България” (ПП-ДБ) Антоанета Цонева.

По думите ѝ подборът на претенденти посредством вътрешни избори е устойчива традиция в политическото формирование, на което е член и Цонева.

Депутатът означи, че още не е взето решение по какъв начин обединението ПП-ДБ ще се явят на идните евроизбори. „ Преговорите сега вървят. Отделните политически партии в обединението имат разнообразни процедури по установяване на своите претенденти. Ние започваме своята работа, по този начин вършат и останалите сътрудници. Надяваме се да се явим с една мощна листа и да бъдем добре показани в Европейския парламент “, добави Антоанета Цонева. Тя означи, че на 9 март следва Национална конференция на „ Да, България “, на която участниците ще изберат своето политическо семейство и ще дефинират цели на партията в дълготраен проект.

Относно ротацията Антоанета Цонева означи, че това е развой, който би трябвало да се реализира. „ Тъй като сходно нещо се случва за първи път в нашата политическа процедура, се изисква положително взаимоотношение сред политическите сили. С по-малки или по-големи земетресения, по този начин или другояче, ние ще имаме ротация “, добави депутатът от Разградския изборен регион.

Тя разяснява, че хората, които застават отпред на районните структури на държавните институции би трябвало да са експерти, да са дейни и наясно с политиките, които ръководството организира. По думите на депутата всички промени, свързани със структурите на другите министерства, както и регионалните администрации, би трябвало да бъдат осъществявани точно, като се вземат поради на първо място професионалните качества на назначаваните хора.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР