Политическа партия МИР се включи в протеста на хотелиери, ресторантьори

...
Политическа партия МИР се включи в протеста на хотелиери, ресторантьори
Коментари Харесай

ПП МИР: Искаме оставката на Владислав Горанов!

Политическа партия МИР се включи в митинга на хотелиери, ресторантьори и представителите на дребни и междинния бизнес.
Представители на Националния съвет, членове и симпатизанти на партията участваха в проведения в обществените мрежи митинг пред Народното събрание през днешния ден, като поддържаха настояванията им, които включват отсрочване влизането в действие на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички съществени проблеми, касаещи използването й, анулация на текстовете в Наредбата на Национална агенция за приходите, касаещи запечатването на търговски обекти без категорично потвърдена виновност от страна на търговеца, стопанисващ обекта и съставяне на работна група за разискване опциите за въвеждането на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за храните и бранша на публично хранене и забавление, категоризирани по Закона за туризма, на 5 %, каквато е практиката в страните – членки на Европейския съюз.

Въпреки че през вчерашния ден ръководещите с цел да смъкват публичното напрежение отложиха с шест месеца приемането на Наредба Н-18 за касовите апарати, стотици хотелиери и ресторантьори се събраха пред Народното събрание.

От сектора упорстват за понижаване на ДДС-то и узаконяване на бакшиша. Стачкуващите са издигнали плакати с надпис „ Данък добавена стойност = Фалит”, „ Пазете дребния бизнес”, „ Фалирал бизнес = Фалирала страна.

Николай Милушев, член на Националния съвет на Политическа партия МИР разяснява, че вчерашното изказване на министъра на финансите Владислав Гаранов, че Наредба Н-18 ще бъде отсрочена с 6-месеца, като през първата половина на интервала ще има взаимна работа с специалисти от туристическия отрасъл, на дребния и междинен бизнес и Национална агенция за приходите, с цел да се отстранят противоречивите моменти в наредбата, е единствено „ прахуляк в очите на хората”.

„ Настояваме за оставката на Горанов, поради отхвърли му за понижаване на ДДС-то” безапелационен е Милушев и добави, че недоволството на хората от тук нататък ще ескалира и изходът е оставка на цялото борисово ръководство.

Протестиращите също скандираха оставка и желаеха наказателна отговорност да носи всеки, който заплашва дребния и междинен бизнес в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР