Политическа партия ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната във

...
Политическа партия ГЕРБ поиска оставката на министъра на отбраната във
Коментари Харесай

ГЕРБ: Инцидентът в Чешнегирово е синтез на целия начин, по който управлява кабинетът на Румен Радев

Политическа партия ГЕРБ изиска оставката на министъра на защитата по отношение на случая в Чешнегирово. Това стана ясно по време на брифинг в Народното събрание, на който бяха огласени детайлности по отношение на следствието на случая от 11 май т.г., който беше последван от гибелта на ст. лейтентат Тодор Манчев.

Според Тома Биков, Христо Гаджев и Даниел Митов от ГЕРБ, става дума за прикриване на ликвидиране и то от страна на проверяващите от Военна полиция.

На първо място, президентът Румен Радев би трябвало да освободи от служба шефа на Военна полиция, който има директна отговорност в прикриването на това ликвидиране и замяната му с следствие на самоубийство, което явно не е такова. Докато този човек извършва тази служба има риск събитията да бъдат потулени, обясниха от ГЕРБ.

На второ място, да изиска незабавна оставка от министъра на защитата и на трето място, да обезпечи цялостна бистрота какво се случва във Военна полиция, обявиха от ГЕРБ.

Те са безапелационни, че президентът Румен Радев и неговите назначения носят цялата отговорност.

Този случай е синтез, еманация на целия метод, по който ръководи служебното държавно управление на Румен Радев. Опитът да се прикрие ликвидиране, явно несполучлив, е методът по който ръководи Румен Радев. Целта е да му се обезпечава комфорт и освен комфорт, а запаси и логистична поддръжка, с цел да завоюва втори мандат. Това е единствената цел, тези хора не се стопират пред нищо, в това число да прикриват убийства, съобщи Даниел Митов.

Ние знаем, че Румен Радев даде генералско звание на индивида, който оглявява Военна полиция - военачалник Сотиров, добави той.

Целият брифинг може да видите ТУК:



За страдание, този парламент не откри воля за основаване на краткотрайна комисия за следствие на този случай, което беше препоръчано от ГЕРБ, заяви при започване на брифинга депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Той изнесе детайлности от инспекцията след случая във военната база Чешнегирово и последвалото следствие за изясняване на събитията към гибелта на ст. лейтентат Тодор Манчев.

Вътрешна инспекция на Военна полиция намира за отговорни лейтентат Тодор Манчев и майор Мерджанов, а на 1 юни инспекция на инспектората на МО демонстрира тотално разнообразни неща от тази Военна полиция, изясни Гаджев.

По думите му, върху фамилията на лейтант Манчев е бил оказан " тежък напън " от страна на проверяващите органи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР