Полезно цвете за дома е кливията. Това е стайно растение

...
Полезно цвете за дома е кливията. Това е стайно растение
Коментари Харесай

Кливията привлича благосъстояние и положителна енергия в дома

Полезно цвете за дома е кливията. Това е стайно растение с месести и огромни зелени листа и магически цвят, нормално оранжев.

Внася специфична сила в пространството, в което се намира.

Цъфти един път годишно, напролет, а цветът му е във формата на тръба, което придава на растението особена екзотична хубост. Когато цъфти, това алегорично значи, че скоро в дома ви ще се чуят положителни вести.

Въпреки това, с цел да цъфти въобще кливията, са нужни съответни грижи. Тя харесва северната страна на къщата и в никакъв случай не би трябвало да се излага на мощна слънчева светлина. Предпочита стайната температура и не би трябвало да се държи при температура по-ниска от 10 градуса през зимата.

Растението се полива съгласно потребностите, въобще не е взискателно. През зимата се полива през 20 дни, до момента в който през лятото и пролетта би трябвало да се полива по-често. Подхранва се с течен тор от март до септември, както и през февруари, когато се образуват цветни пъпки. Младите кливии се пресаждат всяка година напролет, когато стартират да цъфтят в по-голяма саксия. Кливията може да се развъжда посредством делене на огромни растения, т.е. посредством обособяване на леторастите след цъфтежа, а може да се развъжда и посредством семена.

Цветето заема своето почетно място в източната философия на фън шуй. Неговата аура се счита за скъпа и специфична и излъчва невероятна сила. Има избрани правила съгласно фън шуй за слагането на това растение в стаите.

Не би трябвало да се слага в спалнята, мощната сила на цветето може да повлияе на сънищата и да аргументи бодърствуване.

Вижте още: Защо сънуваме един и същи човек?

Растението е идеално за хола и офиса. В тези стаи то ще отстрани негативността. А, в случай че сложите няколко монети в саксията, това може да притегли разцвет в дома и да усъвършенства благосъстоянието на фамилията.

Кливията е необикновено потребно цвете за дома.

Ако цветето спре да цъфти или ненадейно изсъхне, съгласно фън шуй, това може да демонстрира разноски, негативни промени и загуби.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР