Полезни съвети! Кои храни можем да съхраняваме във фризера? Месото

...
Полезни съвети! Кои храни можем да съхраняваме във фризера? Месото
Коментари Харесай

Полезни съвети: Кои храни можем да съхраняваме във фризера?

Полезни препоръки! Кои храни можем да съхраняваме във фризера? Месото е един от най-често замразяваните артикули. Но то надалеч не е единствената прясна сурова храна, която можете да съхранявате във фризера. Бутертесто, зеленчуци, подправки са единствено част от предстоящите артикули, които намират място във фризера на всяко домакинство.

Но може да се изненадате, че има още непредвидени храни и артикули, които умерено можете да замразите, в случай че няма да ги употребявате скоро. Кои са храните, за които не сте предполагали, че могат да се замразяват?
Масло
Ако имате огромно количество масло, изключително домашно, добре е да го съхранявате във фризер. Отделяйте от него толкоз, колкото ще употребявате. Останалото умерено може да се замразява, без това да повреди питателните и вкусовите му качества. Така ще запазите маслото трайно по-дълго.
Сирена и кашкавали
Може да звучи необичайно, само че твърдите добре узрели сирена и кашкавалите също могат да се замразяват. Те са нетрайни артикули и в случай че са в огромни количества, мъчно могат да се изядат, преди да стартират да изсъхват, да мухлясват и да се втвърдяват. Това не важи за меки и пресни сирена, които имат високо наличие на вода. Те не са подобаващ претендент за заледяване.
Билки и пресни подправки
Една добра концепция е да замразявате пресните билки и подправки, тъй че да ги запазите задълго. Ако имате богата връзка от тях, вероятността да я употребявате, до момента в който растенията не са увехнали е дребна. Затова нарежете на ситно подправките и билките, постарайте се да са добре подсушени и ги замразете в найлонови торбички.
Хляб
Хлябът също е малотраен артикул, който чудесно понася замразяването. Ако хлябът е добре изстинал, преди да бъде комплициран във фризера, това няма да наруши текстурата му и след топене ще бъде прелестен за консумация.
Яйца
Яйцата също могат да бъдат замразявани, без това да се отрази отрицателно на структурата и вкусовите им качества. Важно е да се уверите, че са изцяло размразени до стайна температура, преди да ги употребявате за готвене. Така качествата им ще са напълно непокътнати.
Царевица
Царевицата е още един превъзходен образец за свеж артикул, който може да се резервира във фризера. Използвайте този способ единствено за пресни кукурузи, които са към момента на кочана си дружно с листата. Отново е значимо да се уверите, че царевицата е достигнала стайна температура след топене, тъй че да е годна за варене или печене без това да навреди на структурата ѝ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР