Полезни или вредни са яйцата - богат източник на протеин,

...
Полезни или вредни са яйцата - богат източник на протеин,
Коментари Харесай

Ново изследване подновява дебата за ползата или вредата от яйцата

Полезни или нездравословни са яйцата - богат източник на протеин, само че съдържащи и евентуално нездравословния холестерол, е тематика, която се разисква от дълго време. Ново проучване евентуално ще възобнови този спор, оповестяват Асошиейтед прес и Франс прес, базирайки се на обява в изданието на Американската здравна асоциация.

Анализ на данни от шест изследвания, обхванали 30 000 американци, демонстрира, че потреблението на половин в допълнение яйце на ден е повишила риска от сърдечносъдови болести с 6 % и от преждевременна гибел с 8 % за интервала на проучването.

 g iStock

Резултатите сочат също, че набирането посредством храната на спомагателни 300 мг холестерол на ден е обвързвано със 17 % по-висок риск от сърдечносъдови болести. Въпросното количество обаче е двойно по-голямо от това, което употребява дневно средностатистическият американец.

Том Сандърс, диетолог от Кралския лицей в Лондон, обаче отбелязва, че актуалните резултати се разграничават значително от тези от огромно американско проучване от 1999 година, което не открива сходен резултат. Британският експерт счита, че въпросните резултати са годни единствено за Съединени американски щати, където се употребяват повече яйца и месо спрямо Европа.

 g iStock

Скорошно китайско изследване даже откри, че холестеролът намалява риска от заболявания на сърцето.

"Яйца в умерено количество? Три или четири седмично? Няма проблем. Това е в сходство с настоящите хранителни рекомендации за Англия ", споделя Сандърс. Във Франция се отхвърля концепцията, че човек не би трябвало да яде повече от две яйца седмично. Според питателните рекомендации за страната продуктът може да се употребява постоянно.

 g iStock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР