Полетът на премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн до Антарктика

...
Полетът на премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн до Антарктика
Коментари Харесай

Полетът на новозеландската премиерка до Антарктика бе отменен заради лошо време

Полетът на премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн до Антарктика беше анулиран през днешния ден поради неприятното време на замръзналия континент, съобщи ДПА.

Ардърн предприе четиридневно посещаване до Антарктика (географски район, обхващащ континента Антарктида и води и островни територии в Южния океан), с цел да се запознае на място с някои от проучванията, направени от новозеландци на континента.

Посещението беше планувано във връзка 65 години от основаването на антарктическата новозеландска База Скот и във връзка първия цялостен цикъл на проучвания в Антарктика и активност по запазване на околната среда след двугодишно спиране поради коронавирусната пандемия.

Правителствената организация " Антарктика-Нова Зеландия " обаче заяви, че самолетът, в който премиерката пътуваше, е поел в противоположна посока към два часа след излитането си в границите на осемчасовото пътешестване заради неприятно време в пролива Макмърдо.

Ардърн сподели, че Нова Зеландия влага в дълготрайни проучвания, които са от значително значение и се реализират с помощта на Антарктическата научна платформа и други научни начинания.

„ Антарктика незабавно би трябвало да бъде изследвана, с цел да се откри какви са били климатичните (тенденции) в предишното и какви ще са в бъдеще, както и това по какъв начин ние влияем на Антарктика и по какъв начин Антарктика ще ни повлияе отсега нататък “, сподели тя.

Визитата на Ардърн е на фона на интернационалната среща в австралийския град Хобарт, където участниците ще се опитат да намерят способи за справяне с екологични проблеми, витално значими за бъдещето на Антарктическия океан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР