Полетът на Левски в Първа лига след пет поредни победи

...
Полетът на Левски в Първа лига след пет поредни победи
Коментари Харесай

Синият напредък - реалност на хоризонта или Фата моргана?

Полетът на Левски в Първа лига след пет следващи победи спря. " Сините ", които бяха на гребена на ентусиазма след мощното начало под управлението на Славиша Стоянович, бяха свалени на земята. Столичани отстъпиха с 0:1 от Локомотив (Пловдив), откакто изиграха най-слабите си 60 минути под управлението на някогашния треньор на Цървена звезда.

Предвид натискът през последните 30 минути Габриел Обертан и компания най-вероятно не заслужаваха да изгубят, само че сигурно не заслужаваха и да завоюват. Във футбола обаче има причинност, а в този случай тя беше, че " смърфовете " се раздадоха до дъно, имаха ясна концепция по какъв начин да спрат водача, демонстрираха по-голям хъс и по-голямо предпочитание за победа. Нещо извънредно необичайно, тъй като Левски беше подкрепян от препълнения гостуващ бранш, а възможен триумф щеше да даде още по-голямо самочувствие и убеденост на отбора, воден от Стоянович. Предвид това, че след тежкото начало на сезона и резила в Лига Европа беше на прага да запише пет следващи победи в първите пет гостувания от шампионата, нещо което не се е случвало от 45 години.

 Локомотив (Пловдив) - Левски @@@
Махайки последното тежко десетилетие за клуба, преди този момент в този интервал е имало няколко мощни тима на Левски, които не са реализирали това, по тази причина най-вероятно е резонно тъкмо този състав на " сините " да не го направи.

Левски има по-добър състав от предходната година. Това е ясно, откакто играчите са същите, а към този момент се познават по-добре и чужденците пристигнали през предишния сезон се аклиматизираха. Треньорът вкара възторг и въодушевление измежду футболистите, само че в случай че желаят да вървят нагоре и да имат огромни цели, " сините " не могат да си разрешават да проспиват 2/3 от мачовете против съперник, който към този момент в шест следващи гостувания не успяваш да победиш, а също така от 18 вероятни точки в тези конфликти, си спечелил единствено три.

 Левски показа новият си треньор Славиша Стоянович @@@
Специалистът се довери на неписаното предписание във футбола. Един тим, който печели, не се пипа, като заложи на същите 11, само че доста от тях го разочароваха, като влязоха отпуснати и без задоволително мотивация за триумф, който щеше да разреши на " сините " да бъдат най-вероятно водачи минимум още две седмици.

Основният проблем на " сините ", с цел да бъдат сериозен съперник за купата, продължава да бъде ръководенето на клуба. Пет следващи победи, макар че те не бяха безапелационни, като в някои от мачовете левскарите имаха шанс (б.а. нещо което се отнася и за другите тимове в челната тройка на класирането), шефовете на левскарите се отпуснаха и позволиха обикновени неточности, които демонстрират, че не са стигнали равнището да бъдат главен фактор в родния шампионат.
 Тренировка на Левски @@@
През паузата бяха привлечени футболисти, които треньорът нито познаваше, нито беше гледал. Става въпрос за Нуно Рейш и Луан Виана. Това се случи единствено ден, откакто експертът разгласи, че не желае играчи гледани в youtube. Португалският защитник беше доведен от Кирил Вангелов, който го беше гледал няколко пъти онлайн, а бразилецът със странна визитка беше доведен от сътрудника на Паулиньо, който някак си убеди Спас Русев да го притегли.

Най-вероятно нападателят има някакви качества, само че е с наднормено тегло, няма да е подготвен скоро за игра, а също така не е потвърден футболист. Левски афишира, че ще мечтае за купа, само че прави сходни прехвърляния, които са меко казано странни.

 Ботев (Враца) - Левски @@@
Ясно е, че главният проблем на " сините " е неналичието на център нападател, който има тежест и бележи постоянно. Този сезон Станислав Костов, който не е първи избор, вкара четири гола, само че все пак не убеждава управлението и седи на пейката. Лидер в офанзивата е Сержиу Буш, който е неясно копие на футболиста, който игра в ЦСКА преди няколко години, а също по този начин и на тарана, който оказа помощ на " сините " в полуфинала за Купата на България през април. Румънецът е тотално отвън форма, като играе постепенно с топката, бърка обикновени отигравания, а най-големият му проблем сега е, че не съумява да прати топката в противниковата мрежа, като даже не си проличава, че е знаел по какъв начин да го прави.

 Левски - Септември @@@
Юношата на Клуж вкара 10 гола в 21 мача за " алените " през 2015 година, а с екипа на " сините " има 12 попадения, само че в 44 мача. Пропусната дузпа против Вадуц и травмата по-късно още му тежат, само че публиката на 26-кратните първенци към този момент го взе на мушка. Докато Левски се чуди какво да прави, защото заплаща заплата на петима нападатели, измежду които са и Ривалдиньо и Илия Димитров, само че нито един от тях не дава успокоение и убеденост на Стоянович, че може да носи тежестта на " синята " офанзива.

Шампионът Лудогорец притегли Жуниор Брандао от Бразилия, който беше желан от Сантос, макар че има Калудио Кешерю, Якуб Шверчок и Жоао Пауло в офанзива. Лидерът в класирането ЦСКА-София смени головата си машина Фернандо Каранга с Мауридес, който има девет гола от началото на сезона във всички шампионати, против 6-те на всички нападатели на Левски. Освен това от Киево беше притеглен чартърен Али Соу. 24-годишният голмайстор вкара близо 30 гола през последния сезон с екипа на първенеца на Албания Скендербеу.

 Левски - Вадуц част I @@@
Другият огромен проблем на " сините " е вратарският пост. Стоянович е упражнявал Самир Ханданович и Ян Облак в Словения, само че в този момент би трябвало да разчита на Мартин Полачек и Божидар Митрев, които не му дават непоклатимост. Словакът беше взет, с цел да размени Божката, който имаше доста разочароваща пролет и почитателите започнаха иронично да му ръкопляскат. Сегашният титуляр обаче с нищо не демонстрира, че е по-добър от досегашния капитан на столичани, като макар огромния си растеж, не дава никаква сигурност при центриранията, ами даже противоположното - от дебюта му с Вадуц до мача с Локо (Пд), където можеше да се намеси по-добре при гола на Анте Аралица, само че си мазета топката в личната врата.

Добър вратар е половин тим, а без щатен голмайстор успехите идват два пъти по-трудно, са неписани закони във футбола.
 Левски - Вадуц Част II @@@
Тези неща, демонстрират че Левски не е подготвен да се цели в най-високото място в класирането, макар че треньорът им желае да донесе купата на " Герена ", като даже през паузата го оповестил на играчите си, които не се влагали на 100% в едно от заниманията по образец на Габриел Обертан. " С данните които Обертан има, той може да си го разреши, само че вие другите би трябвало да работите всекидневно, в случай че желаете да постигнете нещо. Аз съм тук, не с цел да преглеждам София, а с цел да се опитам да спечелвам ", оповестил Стоянович, откакто събрал целия отбор на терена. Първа лига 8 кръг, неделя 16 септември  Локомотив (Пловдив) 1:0краен резулат  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР