Поларени шалчета и одеяла с логото на Пловдив 2019 ще

...
Поларени шалчета и одеяла с логото на Пловдив 2019 ще
Коментари Харесай

Раздават 30 хил. шалчета и одеяла с логото на Пловдив 2019

Поларени шалчета и одеяла с логото на Пловдив 2019 ще се раздават на посетителите, които желаят да участват на откриването на Европейска столица на културата в събота. Фондацията е закупила 30 000 бройки, а раздаването ще стартира още от 17,30 часа.

Одеялата са в розово, синьо и бежово, шалчетата - в алено и синьо. Ще ги има във всички пунктове, през които народът ще влиза да гледа концерта на Вавилонската кула, която се извисява на 30 метра височина на булеварда до Тунела. За посетителите ще има и топъл чай, а на други места ще се продава вино на алегорична цена.

Официалната част от откриването ще продължи от 19 до 20,30 часа, по-късно ще има музикална стратегия. На Пеещите фонтани ще има " огнено шоу ", на пл. " Централен " - фестивал на храната. Концерти ще бъдат проведени на пл. " Ст. Стамболов " и в " Капана ", сподели шефът на фондацията Кирил Велчев.

Сред формалните посетители, поканени от Община Пловдив на откриването, са евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел, която ще държи слово, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на културата на Италия. Премиерът Бойко Борисов към този момент не е удостоверил твърдо, че ще участва. За гостите е отредена терасата на хотел " Тримонциум. Кулата, оборудвана с видеоекрани,ще се вижда от всички страни, увериха от фондацията.

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР